Til utlån

Alt du kan låne på biblioteket, kan du søke etter i Bibliofil. Klikk på forstørrelsesglasset øverst til høyre eller last ned appen.

bibliotekbruker søker i katalogen på datamaskin

Nettbrett

Hovedbiblioteket har seks nettbrett, såkalte "hublets", som alle kan låne. Voksne får tilgang til våre digitale ressurser som er nevnt i avsnittene nedenfor. Her kan du lese mer om nettbrettene og hvordan du bruker dem.

Bøker og lydbøker

Vi har et stort utvalg av skjønnlitteratur og faglitteratur. Vårt mål er at utvalget av bøker skal dekke de fleste behov og interesser. Det gjelder for både barn, ungdom og voksne. Lånetiden for bøker er vanligvis fire uker.

I tillegg til papirbøkene kan du strømme bøker og lydbøker. Litteratur på norsk er tilgjengelig i appen BookBites. Engelskspråklig litteratur kan du lese og lytte til i Libby.
Er det noe du savner? Vi tar gjerne imot forslag til innkjøp av ny litteratur. Vi låner også mye fra andre bibliotek, men eierbiblioteket kan sette begresninger, for eksempel for pensumlitteratur. Dersom bøkene er digitalisert, oppfordrer vi til å lese på skjerm. Nasjonalbibliotekets nettbibliotek gir tilgang til svært mange bøker og annet trykt materiale. Les mer om mulighetene her

Film

Biblioteket har et godt utvalg av filmer for barn, ungdom og voksne, både som dvd og blu-ray. Filmene kan lånes i to uker. Det er også mulig å strømme film hjemme via Filmbib og Filmoteket.

Språk og språkkurs

Har du lyst til å lære et nytt språk, eller vil du friske opp kunnskapene dine i et fremmedspråk? Vi har språkkurs for en rekke språk både for nybegynnere til viderekomne. Lånetiden er åtte uker. Vi har også skjønnlitteratur på mange språk, og vi kan låne inn fra Det flerspråklige bibliotek. Med et nasjonalt lånekort kan du søke i katalogen deres, bestille og få tilsendt til hentestedet ditt. Du kan også strømme bøker fra Verdensbiblioteket

Aviser og magasiner

Vi abonnerer på lokalaviser, flere regionale aviser, riksavisene og en rekke internasjonale aviser. Det største utvalget av aviser finner du hovedbiblioteket i første etasje, men Vågsbygd bibliotek, Hellemyr bibliotek, Nodeland bibliotek og Tangvall  bibliotek har også aviser. Du finner også et bredt utvalg av ukeblader og fagmagasiner. Bortsett fra det sist utkomne nummeret, kan du låne magasiner i to uker. Strømmetjenestene PressReader og Flipp gir deg tilgang til digitale aviser og magasiner fra inn- og utland.

Spill

På hovedbiblioteket finner du et spillrom i første etasje hvor du kan spille PS5. Det er også et spillrom i underetasjen for de over 15 år. Henvend deg i barne- og ungdomsavdelingen hvis du vil spille. Du kan også låne VR etter at du har fått opplæring. Vågsbygd bibliotek og Tangvall bibliotek har PS4/PS5, og alle steder, også på Nodeland, kan du låne med spill hjem: PS3, PS4, Wii og Nintendo Switch. Lånetiden er to uker. Vær klar over at noen spill har aldersgrense.