Bibliotekplan, booking av rom og nye møteplasser på hovedbiblioteket

av Benedicte T. Ranestad
19.01.23
Disse tre sakene er de viktigste begivenhetene på Kristiansand folkebibliotek i 2022:
  1. Politikerne vedtok Bibliotekplan 2022 – 2026 Kristiansand kommune - Planer og strategier
  2. Brukerne kan nå lett booke grupperom på hovedbiblioteket, Tangvall bibliotek og Nodeland bibliotek på egen hånd. Det er lett å sende forespørsler om bestilling av det store arrangementsrommet Biboasen. KRISTIANSAND (aktiv-kommune.no)
  3. Ny ungdomsavdeling, ny lokalsamling, nytt velkomstområde og ny avis- og tidsskriftsavdeling.
  1. Bibliotekplanen legger viktige føringer for bibliotekets videre utvikling. Takk til alle innbyggere og utvalg som har gitt innspill til planen! Skal man nå et mål, må man ha en plan. Vi på biblioteket er glade for at vi nå har en plan å jobbe etter. Bruk gjerne planen for å minne oss på hva vi skal jobbe med.
  2. Systemet Aktiv kommune ble tatt i bruk høsten 2022. Bookingsystemet funker superbra. Vi er glad for å få en så god elektronisk løsning, som kan brukes på mobil og på PC.
  3. Hovedbiblioteket kom godt i gang med å fornye viktige møteplasser på hovedbiblioteket: ny ungdomsavdeling som skal etableres i 2. et., nytt smakebitområdet ved inngangen mot Torvet, ny avis- og tidskriftsavdeling i forlengelsen av smakebitområdet – der ungdomsavdelingen var tidligere, og ny lokalsamling i 3. et. Akkurat nå foregår oppussing og flytting for fullt, så nå ser det «ikke ut», men vi gleder oss veldig til at disse områdene skal framstå i ny drakt om noen uker. Vi gleder oss dessuten til påsken, da vil kafeen mot Torvet også framstå i ny drakt.

 

Vennlig hilsen

Anne Kristin Undlien

Biblioteksjef i Kristiansand kommune