Velkommen til fredagslunsj med visning av kortfilmen "Så er spørsmålet; Hadde de egentlig råd til det før og?". Alle som ønsker å delta må hente gratisbilletter hoopla.no.

Om dette arrangementet

Tid
11:30 - 12:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rom
Arrangementsrommet
Målgruppe
Delta på hendelsen

Fredagslunsj: Ny film om fattigdom i Norge.

Velkommen til visning av Kaisa A. Hansen-Suchows ferske kortfilm. Av smittevernshensyn må alle hente gratisbilletter.

«Så er spørsmålet; hadde de egentlig råd til det før også?». heter Kaisa A. Hansen-Suchow ferske kortfilm som tematiserer fattigdom, utenforskap og psykisk helse. Delvis basert på egne erfaringer. Kristiansand folkebibliotek blir et av de første visningsstedene.

Tittel på filmen er hentet fra Erna Solbergs kommentar i et NRK-intervju 12. mars 2021, et år etter første lockdown. «Ja, for hva tenker du da, som statsminister, når du hører historier om folk som ikke har råd til å betale regningene denne måneden, ikke har råd til mat og klær…?» Dokumentaren kaster lys over hvordan pandemien har gjort det enda vanskeligere for en fattig familie, og hvordan fattigdom påvirker mange aspekter av livet utover det å ha lite penger på konto. Filmskaperen ønsker å gi et innblikk i liv i fattigdom på en ærlig, verdig, åpen, tidvis humoristisk, alvorlig og ekte måte. Hvilke liv lever barn og deres nærmeste som vokser opp i fattigdom? Hvilke utfordringer står de ovenfor?

Dette har Kaisa Hansen-Suckow ønsket å tematisere i filmen sin. Publikum blir med inn i husets fire vegger, til våkenetter og tannverk. Til butikken hvor kortet blir avvist, til nav, til avmakt, uro, håp og humor.

Filmen varer i 30 minutter og er laget med midler fra Cultivas ekstraordinære koronastøtte, «Mangfold inkludering og digitalisering». Medvirkende: Kaisa A. Hansen-Suckow, Alexander F. J. Johansen, Alf Vaksdal.

Etter filmen har Hansen-Suckow en kort samtale med Randi Berge Wandrup.

Av smittevernshensyn må alle hente gratisbilletter her.