Tangvall bibliotek er meråpent

av Tore Aune Fjellstad
29.10.21
Tangvall bibliotek er igjen tilgjengelig fra tidlig morgen til sein kveld.

Meråpent vil si du kan komme inn fra 7 til 22 alle dager hele året hvis du skriver under på kontrakt. Bibliotek er kanskje ikke kommet på jobb ennå eller har gått hjem, men du kan likevel besøke biblioteket.

Tangvall bibliotek blir det tredje meråpne biblioteket i Kristiansand. Hovedbiblioteket og Vågsbygd bibliotek ble meråpne i 2019. Nå er turen endelig kommet til Tangvall.

Meråpne bibliotek finnes over hele landet, og er faktisk nevnt spesielt i «Hurdalsplattformen», som et tiltak regjeringen ønsker flere av. Så forhåpentligvis er ikke dette siste gang vi åpner et meråpent bibliotek i Kristiansand.

Når det ble inngått avtale om meråpent bibliotek på hovedbiblioteket og i Vågsbygd i 2019 visste biblioteksjefene i Søgne, Sogndalen og Kristiansand at kommunene skulle slås sammen, og biblioteksjefen i Søgne og Kristiansand var derfor enige om at det var naturlig å legge inn en opsjon i avtalen, slik at vi på sikt kunne hekte opp biblioteket på Tangvall som et meråpent bibliotek. Det var vi glad for at vi gjorde, da det gjorde veien fram mot det meråpne bibliotek på Tangvall kortere.

Så har det likevel vært noen hindringer i veien, vi håpte egentlig på at vi kunne åpne det meråpne biblioteket til sommeren, men forsinkelser i leveranser av koronarelaterte årsaker medførte at vi først kan åpne det meråpne biblioteket på Tangvall i dag.

Men nå er dagen her, og vi er glade!

Tangvall bibliotek er flott! Nå blir det enda mye mer tilgjengelig. Det meråpne biblioteket er åpent kl 7 – 22 alle dager i uka. Du må registrere deg som meråpent-bruker – og du må være over 15 år for å kunne registrere deg. Barn kan få tilgang til tilbudet sammen med foresatte. Det bemannede biblioteket på Tangvall fungerer som det alltid har gjort, store deler av dagen er biblioteket bemannet, men ikke så tidlig som kl 7 og ikke helt til kl 22.

Meråpne bibliotek er kameraovervåkede bibliotek, du registrerer deg med lånekortet når du går inn, og vi har oversikt over hvem som er inne på biblioteket til enhver tid. Dette er godkjent av datatilsynet, og denne type informasjon skal ikke lagres lenger enn strengt tatt nødvendig. Vi må sikre bygget når vi ikke er der selv. Erfaringene så langt er at det ikke skjer mer hærverk når biblioteket er meråpent enn i bemannet åpningstid, folk er flinke til å ta vare på biblioteket sitt.

Både studenter, grupper som arbeider med oppgaver, småbarnsforeldre og mange andre setter stor pris på dette tilbudet.

 

Anne Kristin Undlien

Biblioteksjef

PS! Du kan signere meråpent-kontrakt ved å logge inn på min side i Bibliofil.