Når:
17. januar 2018@09:00-15:30
2018-01-17T09:00:00+01:00
2018-01-17T15:30:00+01:00
Hvor:
Kristiansand hovedbibliotek
Rådhusgata 11
0151 Oslo
Norge
Pris:
Gratis
Kontakt:
Camilla Gulbrandsen

Elever ved ungdoms- og videregående skoler i Kristiansand ønskes velkommen til å delta på et fotoprosjekt med fotograf Tomas Gunnarsson, som driver bloggen Genusfotografen.se. Som deltaker har man valget mellom å være med på en fotoworkshop eller en drop-in fotografering beregnet på dem som ikke kan delta i skoletiden. Påmelding er nødvendig.

Om prosjektet
Mediene og bildene rundt oss påvirker våre tanker om oss selv og andre. De kan få oss til å tenke at vi må være på en spesiell måte, de kan gjøre så vi føler oss dårlige og lite verdt, og de kan skape fordommer mot mennesker som er annerledes enn oss selv. Målet med dette fotoprosjektet er å gjøre opprør mot normer, idealer, stereotyper og fordommer som kommer til syne i mediene, i billedkulturen og i samfunnet. Vi ønsker å formidle ungdommenes egne ideer og tanker omkring det å være seg selv, om mangfold og toleranse.

Deltakerne på fotoprosjektet får lære hvordan normer, stereotyper og fordommer omkring kjønn, legning, etnisitet og funksjonsevne gjør seg gjeldende i billedkulturen og i media, og de får lære hvordan de kan yte motstand mot normene i egne selfies. Genusfotografen tar portretter av alle deltakerne, og deltakerne får sjansen til å vise verden hvem de er og hvem de kan være. Portrettene, samt miniintervjuer med deltakerne, vil bli del av en fotoutstilling som skal vises rundt i Agder. Utstillingsåpning er i uke 6, i forbindelse med Kristiansand – en by for alle.

Workshopen har plass til maksimum 30 personer. Det er mulig å melde på en hel klasse, men vi anbefaler kun å melde på noen elever. Da vil flere skoler og klassetrinn kunne bli representert på workshopen. Det er viktig at det er et mangfold blant deltakerne, og vi oppfordrer derfor skolene til å tenke kjønn, etnisitet, legning og funksjonsevne.

 

 

Program for dagen

 

  • 30 min introduksjon i plenum v/ Tomas om genus, billedspråk og normbrytende foto/selfies
  • Tomas fotograferer alle deltakerne. Sammen med Tomas finner deltakerne ut hvordan de vil avbildes, enten de vil leke med og utforske forskjellige roller og identiteter, eller være seg selv. Det er også mulig å bli fotografert sammen med en annen deltaker.
  • Lunsj
  • Deltakere som ikke er inne til fotografering, blir intervjuet
  • Deltakere som har ledig tid oppfordres til å ta selfies som de kan sende til fotografen, slik at man også ser på disse under gjennomgangen til slutt
  • 30 min gjennomgang av bilder og erfaringer i plenum

 

Mer informasjon finner du her

Påmelding innen 22. desember her

 

Translate »