Klikk for å vise på kart
Når:
6. desember 2017@19:00-20:30
2017-12-06T19:00:00+01:00
2017-12-06T20:30:00+01:00
Hvor:
Hovedbiblioteket
Rådhusgata 11
4611 Kristiansand
Norge
Pris:
Gratis
Kontakt:
Randi Berge Wandrup
911 66 978

Erik Bye har fått sin biografi! En bok norske boklesere ser ut til å ha ventet på med den største lengsel. Asbjørn Bakkes «Erik Bye» gikk rett til topps på salgslistene og forble der i flere uker – og ennå er det en stund til jul. Boken blir også hyllet av kritikerne med terningkast 6 i VG, 5 i Dagbladet og strålende kritikker over hele linjen.

Forfatteren Asbjørn Bakke har jobbet i mange år med denne biografien. Nå kommer han til Kristiansand folkebibliotek, der han blir intervjuet av Fredrik Wandrup. Sammen med Bakke kommer musikeren og komponisten Hans Fredrik Jacobsen, som spilte med Erik Bye og skrev sanger for ham. Jacobsen framfører noen av disse sangene, supplert av Bakke som leser avsnitt fra boka om disse låtene.

Etter denne minikonserten er det duket for bokbad. Biografien forteller historien om gutten som ble født i Brooklyn, mobbet på skolen mens han bodde i Oslo, som deltok i motstandsarbeid under krigen. Han endte opp som stjerne i BBC før han slo til i NRK og ble en folkehelt gjennom sine varme og engasjerte programmer i radio og på TV.

Bakke skildrer mannen som ble kalt «Høvdingen» og som alltid tok parti for taperne og de som led i samfunnet. Men den går også bak fasaden og gir et bilde av de mørke sidene som kunne gjøre livet vanskelig.

Velkommen til festaften hvor restaurant Glipp kjører inn trallen sin til servering.

Boksalg og signering.

Translate »