Klikk for å vise på kart
Når:
20. mars 2018-30. april 2018 heldags
2018-03-20T00:00:00+01:00
2018-05-01T00:00:00+02:00
Hvor:
Hovedbiblioteket
Rådhusgata 11
4611 Kristiansand
Norge
Pris:
Gratis
Kontakt:
Helge Dyrholm
482 97 077

Eivind Berthelsen er selvlært. Med lidenskap for gamle ting falt Berthelsen spesielt for eldre filmlerret og tenkte at disse var som gamle papyrusruller som kunne males på.

I Berthelsens kunstneriske univers er vekting av farger fremtredende. Samtidig er alltid noe på skakke i bildene slik det også er i livet. Ansiktene er ikke fjes. Ansiktene er førspråklige spor av karaktertrekk og følelser.

Berthelsen arbeider som sykehusprest på Sørlandet sykehus. Hans seilas over verdenshavene og i livet er fargerik. Han er fullbefaren matros og seinere 2. – maskinist i utenriksfart. Med et forlis i Biscaya forkynt i mønstringsboka studerte Berthelsen teologi ved Universitet i Oslo. Han ble ordinert prest i 2001, og siden har Universitetet i Oslo, fengsel og sykehus vært hans arbeidsplasser.

Fra det akademiske elfenbeinstårnet har Berthelsen skuet utover doktorgrad, fagbok- og artikkeluniverset. Han forsvarte sin avhandling «Far vel», om hvordan et pleiepersonale håndterer døende pasienter og steller avdøde personer på et lokalsykehus i Vest-Finnmark.

I forbindelse med utstillingen har Berthelsen et anbefalt bibliotek som kan danne en utvidet dialog og forståelse av bildene:

«Uroens bok» av Fernando Pessoa
«Tyngden og nåden» av Simone Weil
«Haiene» av Jens Bjørneboe
«Jobs bok» i Det gamle testamentet
«Den lille prinsen» av Antoine Saint-Exupéry
«Forbrytelse og straff» av F. Dostojevskij
«Ivan Ilitsj’ død» av Lev Nikolajevitsj Tolstoj
«Tårer og hellighet» av E. M. Cioran
«Den gamle mannen og havet» av Ernest Hemingway
«Thomas F’s siste nedtegnelser til almenheten» av Kjell Askildsen

Kurator: Helge Dyrholm

Åpent i Kristiansand folkebiblioteks åpningstid
fra 20. mars til 30. april. Fri entré.

Translate »