Deborah Harkness er ikke bare forfatter, hun er også professor i historie og en anerkjent vinblogger. Denne ballasten kommer merkelig godt med når man skal skrive en bauta av en trilogi om en verden der mytiske vesener som vampyrer, hekser, demoner og time spinners lever midt blant oss mennesker.

Vår heltinne heter Diana Bishop og kommer fra en familie med hekser. Selv har hun vendt magien ryggen – hun ønsker å være et vanlig menneske. I likhet med forfatteren arbeider Diana som forsker ved et universitet, og hennes felt er vitenskapshistorie, nærmere bestemt alkymi.

En dag får hun hentet opp et gammelt manuskript fra bibliotekets dyp. Manuskriptet er forhekset, viser det seg, og snart begynner foruroligende ting å skje – Diana kan ikke lenger holde magien vekk fra livet sitt. Hvordan skal hun takle alt sammen, og hvordan skal hun forholde seg til den særdeles tiltrekkende vampyren som plutselig har begynt å vise henne interesse?

Deborah Harkness har skrevet en lærd, men lettlest fantasy-trilogi for voksne. Dersom du vokste opp med Harry Potter og Twilight, og i tillegg er åpen for intriger a la Dan Brown, vil Harkness sitt fartsfylte plot garantert appellere til deg. Alle sjelers natt er fylt til randen med spenning, forbudt romantikk og vitenskapelig name-dropping. En moderne leser vil muligens irritere seg over kontrollbehovene til den mannlige hovedpersonen, men det er til å leve med.

Og for deg som er klar for mer etter å ha lest bøkene, er det bare å gyve løs på TV-serien basert på første bok. Og derfra går du kanskje videre til Anne Rice sine vampyrbøker for voksne?

Trykk her for å holde av boken.

Translate »