Paterson

PATERSON
Drama, 2017.
Regi: Jim Jarmusch
Med: Adam Driver, Golshifteh Farahani

Adam Driver spiller bussjåføren Paterson, som skriver dikt på fritida. Paterson bor i byen Paterson i New Jersey. Jarmusch har hentet inspirasjon til filmen fra et dikt av William Carlos Williams. Williams skrev det episke diktet «Paterson» i fem bind, hvor han blant annet sier at «en mann er som en by». Jarmusch lar Paterson speile byen i en uke, gjennom det meget rutinepregede livet han lever. Hver dag står Paterson tidlig opp, kysser kona Laura farvel , og går til busstasjonen.

Han er oppmerksom på sine omgivelser, registrerer forandringer og tenker på dikt han skal skrive. Han har alltid med seg en liten bok som han skriver dikt og noterer i.På bussruta gjennom byen hører han passasjerene prate, og det setter også tanker og fantasi i sving. I alle lunsjpauser kommer notatboka fram.

Kona Laura har alle mulige prosjekter gående – hver dag er det noe nytt, og alt er bare i sort og hvitt, enten hun syr gardiner, maler et rom i huset eller baker cupcakes. Hun bestiller en gitar i sort/hvitt harlekinsmønster med det mål å lære seg å spille og bli stor countryartist i Nashville. Hun er evig optimist og synes at Paterson burde prøve å få diktene utgitt.

Kveldsrutinen er også den samme hver dag, han går tur med parets hund Marvin, og tar en øl på Shades bar.
En kjedelig film? Nei, bare stillferdig og fin!

Anbefalt av Karin Lien.

Trykk her for å holde av filmen

Translate »