Lokalsamlingen finner du nå i tredje etasje på hovedbiblioteket.

Store endringer på hovedbiblioteket

av Reidar Bjorvatn
15.12.22
I første del av 2023 vil det skje flere forandringer på hovedbiblioteket. Vi har faktisk allerede begynt med lokalsamlingen.

Det er ikke mye som minner om lokalsamling i andre etasje lenger. Hyllene står tomme, bilder er fjernet fra veggene, og de koselige møblene i «Retrokroken» er borte. Men fortvil ikke: Går du én etasje lenger opp, finner du det  meste. Noen vegger har fått et strøk maling, og et tapet er på vei, så dette vil bli en stor forbedring av området her.

Allerede på nyåret begynner vi å flytte igjen. Nå er det ungdomsbøker som skal innta de tomme hyllene i andre etasje. Ungdommene vil få et større og mer avgrenset område. Det tror vi blir populært! Og i første etasje, der ungdomsavdelingen befinner seg nå, skal vi få en møteplass for alle aldre. Når det igjen blir permanent restaurantdrift på hjørnet, kan man hente seg en kopp kaffe og sette seg ned, bla i aviser, tidsskrifter og tegneserier eller bare slå av en prat. Vi har god tro på at alle disse løsningene vil gi et forbedret tilbud til alle, og vi gleder oss til å se resultatene.