7-serien er en spennende tegneserie som passer for barn og unge i alderen 9-16.

7-serien – en tegneserie fra Kristiansand

av Reidar Bjorvatn
06.01.22
I 7-serien møter du superhelten Oscar fra Tinnheia. Besøker du hovedbiblioteket i januar, kan du se en presentasjon av tegneserien og låne en av bøkene.

"Oscar tror det skal bli nok en vanlig dag på skolen, men han kunne ikke tatt mer feil. I første time finner han ut at han har fått noen helt spesielle evner. Like etter blir Oscar kidnappet og tatt med i en underlig blå bil som forsvinner i havet. I seks andre land opplever seks barn det samme. Og dagen har så vidt begynt." (Biblioteksentralens omtale i bibliotekkatalogen).

Da "Trusselen fra dypet" ble utgitt i 2016, ga Dagbladet den følgende flotte omtale: «7 - trusselen fra dypet» er noe så sjeldent som en superengasjerende norsk superheltserie for barn og ungdom." (Dagbladet.no). Året etter kom "Monstermanetene" ut.

Det er Ole Bernt Tellefsen og Kristian Landmark som har skrevet serien. Tegnerne er Regine Toften Holst på ”Trusselen fra dypet” (nummer 1) og Kenneth Iversen på ”Monstermanetene” (nummer 2). Flere bøker er under planlegging. Mens vi venter, synes vi det var hyggelig å presentere serien med en utstilling. Her har vi også stilt ut eksemplarer som du kan låne med hjem.