Nasjonalt lånekort i skolen

Elever i Kristiansandsskolen får nasjonalt lånekort ved skolestart. Kortet kan brukes både i skole- og folkebiblioteket, og andre bibliotek i Norge. For at elever får dette kortet må foresatte gi samtykke når skolen spør om dette. Det er skolebibliotekene som primært står for tilbud om nasjonalt kort i Kristiansand.

Kristiansand folkebibliotek har tatt i bruk Bibliofil, felles system for skole- og folkebiblioteket 3.september. Hva betyr dette for deg som elev eller foresatt?

Vi oppfordrer alle foresatte om å logge seg inn med barnas kort og PIN. Skolebiblioteket informerer elevene hvilken PIN som brukes, og den gjelder også folkebiblioteket. Endrer du PIN for ditt barn, endrer du det også i begge bibliotekene. Vi anbefaler at barn forholder seg til PIN-koder satt av skolebiblioteket, mens folkebiblioteket vil gradvis gå over til bruk av passord for innlogginger til Mine sider. PIN-kode vil selv etter at passord er tatt i bruk for Mine sider, gjelde selvbetjeningsautomatene på folkebiblioteket og utlånsmaskinene på skolebibliotekene.

Med Bibliofil er det flere muligheter til å velge kommunikasjonsformen med biblioteket. Det gjelder forhåndsvarsel, purringer, elektroniske kvitteringer m.m. Dette kan settes opp både på e-post eller SMS dersom mobilnummer registreres. Vi oppfordrer alle foresatte til å registre sine e-postadresser og/ eller mobilnummer for å få disse varslene for materiale barna låner. Det er også mulighet til å koble sammen foresattes konto med barnets slik at foresatte kan se barnas lån og foreta reserveringer og fornyelser.

Slik gjør du som foresatt:

  • Logg deg inn med lånernummer PIN til barnet ditt på Mine sider (krsbib.no – Logg inn Mine sider)
  • Velg innstillinger under Min side i menyen
  • Nederst på siden finner du familiemappa, og der skriver du inn ditt lånekortnummer eller e-postadresse.
  • Trykk Send tillatelse
  • Godkjenn den når du er innlogget neste gang på Mine sider

Vi viser til våre gebyrsatser og purrerutiner i vårt lånereglement – krsbib.no – Lånekort – Vårt lånereglement, samt erstatningsliste på materiale – krsbib.no – Lånekort – Erstatning av materiale.

Når en elev mister kort kan skolebiblioteket bestille nytt kort gratis fra folkebiblioteket. Nytt kort kan også fås ved fremmøte på folkebiblioteket. For kort nr. 3 og videre koster det 25 kr.

Har barnet ditt begynt på skolen midt i skoleåret i Kristiansand, kan du forehåndsregistrere barnet ditt her: https://krsbib.bib.no/cgi-bin/m2?mode=ln-kanskjenylaaner (krsbib.no – Bli låner). Deretter kan barn sammen med den foresatte komme til hovedbiblioteket eller Vågsbygd bibliotek, for å få lånekort. Kortet barnet får ved å registrere barnets personnr. er nasjonalt lånekort, og kan brukes ved skolen og andre bibliotek i Norge. Skolene som tilbyr bruk av nasjonalt lånekort utstedt i folkebiblioteket er kommunale grunnskoler.

Translate »