e-bibliotek

Som bruker hos oss har du tilgang på mange gratis digitale tjenester. Her er et lite utvalg:

Biblioteksøk

Biblioteksøk

Finn bøker, filmer, spill og musikk fra norske bibliotek på nett. Du kan sitte hjemme og bestille og hente på ditt lokale bibliotek!
– Du kan låne materiale som ikke finnes på ditt lokale bibliotek
– Tjenesten er helt gratis
– Du trenger Nasjonalt lånekort for å bestille materiale
– Spør bibliotekaren eller bibsok@nb.no hvis du lurer på noe
– Biblioteksøk er en tjeneste fra Nasjonalbiblioteket

Trykk her for å bestille

Bokhylla
Bokhylla.no ble lansert i 2009. Gjennom en avtale mellom Nasjonalbiblioteket og Kopinor er tjenesten nå utvidet og gjort permanent. I løpet av fem år vil Bokhylla inneholde 250.000 bøker. Dette omfatter bøker utgitt mellom 1900 og 2000. Bokhylla er gratis tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse. Bøker som er opphavsrettslig beskyttet, må leses på nettet, mens bøker som er eldre, kan lastes ned. Denne tilgangen har du både hjemme og på biblioteket.
 
Du har her en unik mulighet til å lese bøker og finne informasjon på din egen pc. Om du vil lese diktet Til ungdommen av Nordahl Grieg, boka Fugledansen av Ingvar Ambjørnsen, krimboka Bitre blomster av Gunnar Staalesen, fagbøker om Kon-Tiki ekspedisjonen eller bygdebøker fra en rekke kommuner – så finner du det her. Bokhylla kan også være et alternativ til å fjernlåne bøker fra andre bibliotek.
Digitale aviser

Nasjonalbibliotekets digitale avisarkiv

Nasjonalbiblioteket gir tilgang til mange norske aviser helt fra 1763 (Norske Intelligenssedler) og fram til i dag. Samlingen inneholder både riks- og lokalaviser. Fædrelandsvennen er også tilgjengelig fra 1870 til og med utgaven to uker før dagens dato. Tjenesten er tilgjengelig på alle bibliotekets datamaskiner, og din egen maskin så sant du er tilkoblet bibliotekets trådløse nett. Her finner du avisarkivet.

Ønsker du tilgang utover det som er åpent tilgjengelig kan Nasjonalbiblioteket gi tilgang til aviser merket «kan kun åpnes i Nasjonalbibliotekets lokaler», dersom formålet er forskning eller dokumentasjon. Du søker selv på https://www.nb.no/applications/access. Klikk på lenken «Det kan du gjøre her». Du bruker MinID (BankID, BankID på mobil m.m.) eller FEIDE til å logge inn, og velger ønsket bibliotek som skal godkjenne tilgangen. Vi godkjenner søknaden og ordner med tilgang med eget br.navn og passord.

Dersom det ønskes kan lånere og bibliotek bestille avissider fra Nasjonalbiblioteket på https://www.nb.no/samlingen/aviser/bestill-fra-avistjenesten

Ved spørsmål, kan Nasjonalbiblioteket kontaktes direkte på e-post – avis@nb.no.

 

Atekst

Vi tilbyr tilgang til mediearkivet Atekst. Her har du tilgang til artikler fra rundt hundre norske aviser og tidsskrifter, både artikler fra rikspressen, regionale aviser, lokale aviser, tidsskrifter, fagpresse, nyhetsbyråer og fra pressemeldinger. Atekst er det største arkivet i Norden for nyhetssøk, faktaoppslag og research.

Atekst er kun tilgjengelig fra våre datamaskiner, men du kan ta utskrift eller skjermdump.

 

PressReader (tidligere Library PressDisplay)

Vi tilbyr tilgang til 7000 elektroniske aviser og tidsskrifter fra 120 land og på 60 språk gjennom PressReader. Her finner du aviser som Fædrelandsvennen, Aftenposten, Politiken, The Guardian, Hindustan Times, Hürriyet, World Soccer Daily og La Gazetta dello Sport for å nevne noen. Du kan søke i alle artiklene, og arkivet går 60 dager tilbake i tid.

Du kan få tilgang på ulike måter, både via app og datamaskin. Hvis du bruker datamaskin på biblioteket, får du tilgang til PressReader uten pålogging. Dersom du benytter en datamaskin et annet sted, må du logge inn på Min side i Bibliofil. Du må være registrert som låner hos oss. Pålogging finner du på hjemmesiden vår. Du kan også logge inn via Bibliofil-appen på telefon og nettbrett (iOS og Android).

Med appen PressReader-appen får du bedre funksjonalitet, og innholdet på skjermen blir mer leservennlig. Men der du i Bibliofil alltid får tilgang til oppdatert materiale, er tilgangen i PressReader-appen tidsbegrenset til 72 timer. Rent praktisk betyr dette at du må oppsøke biblioteket fysisk, logge deg på det trådløse nettverket og laste ned en utgave fra den avisen eller det tidsskriftet du måtte ønske. Etter dette kan vil du få tilgang til alle aviser og tidsskrifter i PressReader i 72 timer uavhengig av hvilket nettverket du benytter. Vi anbefaler deg å slette nedlastningene etter hvert, for de kan ta mye lagringsplass på mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

eBokBib

E-bøker til utlån:

OBS! eBokBib avvikles i løpet av 2020. Det vil fortsatt være mulig å bruke appen fram til Kristiansand folkebibliotek tar i bruk en ny e-boktjeneste i mai 2020.

For å kunne låne e-bøker må du ha et lånekort som er utstedt eller aktivert ved minst et av bibliotekene på Agder. Har du lånekort utstedt fra et bibliotek utenfor Agder må du aktivere det ved ditt bibliotek først.
 
For å komme i gang:
  • last ned appen eBokBib fra App Store eller Play Butikk
  • logg inn med lånekortnummer og PIN-kode
  • søk, lån, reserver
  • lånetid er 3 uker
  • e-bøkene blir automatisk innlevert ved låneslutt, men du du kan også levere dem inn selv når som helst
  • utvalget inkluderer også lydbøker og podkaster, som kan lånes, lastes ned og spilles av direkte i app’en

Det er ikke mulig å bruke denne løsningen på stasjonær PC/ MAC. Adobe-ID er ikke nødvendig å bruke i eBokBib.

Kindle og andre lesebrett kan dessverre ikke brukes med eBokBib. Det er noen få modeller av lesebrett med Android  som kan brukes.

Veiledning eBokBib iOS

Veiledning eBokBib Android

Filmbib

Filmbib

Se film på Filmbib

Filmbib

Strømmetjenesten Filmbib gir alle låntakere ved norske bibliotek med nasjonalt lånekort muligheten til å se norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis.
Du kan logge deg på med ditt nasjonale lånekortnummer og PIN-kode.
Filmbib er tilgjengelig i nettleser på PC/Mac, og i applikasjoner for iOS og Android.

 

Hvilke filmer finner du i Filmbib?

Over 500 kort- og dokumentarfilmer ligger tilgjengelig for publikum på Filmbib.no, og nye filmer legges til jevnlig.
Her finner du en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne; animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante, engasjerende og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer.

Se film på Filmbib.no

lesekroken.no

Lesekroken.no er et nytt oppdatert og spennende digitalt online-tilbud som Kristiansand folkebibliotek abonnerer på.

Tjenesten er gratis i bruk for alle kommunens innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT tjenester osv., dersom det lokale biblioteket har tatt tjenesten i bruk.
Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsning på digitale tjenester og Lesekroken.no er derfor tilrettelagt både for minoritetsspråklige / flerkulturelle, tospråklige og etnisk norske.
Portalen inneholder e-bøker og e-lydbøker med eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål og nynorsk, samt 19 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge.
Lesekroken inneholder i tillegg interaktive aktiviteter til eventyrene som er tilpasset alle kjente nettlesere som Explorer 8 og nyere, Firefox, Chrome osv, PC/MAC/nettbrett og alle Smart-mobiltelefoner. Tjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program. Brukerne kan logge seg på uansett hvor de en er i verden.
Eventyrene er oversatt og innlest av tospråklige lærere/pedagoger.
I tillegg bidrar kjente artister og skuespillere. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert minoritetsspråk, Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka, samt ca. 100 klassiske eventyr til på bokmål i Lydbiblioteket , flere puslespill- og fargeleggingsmuligheter.

Her finner dere Lesekroken.no. Vårt passord er eventyr.

Naxos

nml

Gratis klassisk musikk på nettet.
 
Biblioteket har gratis tilgang til verdens største digitale samling av klassisk musikk: Naxos Music Library. Samlinga inneholder mer enn 1.5 millioner låter som kan streames direkte hjem til stua.

I tillegg til Naxos’ egne utgivelser inneholder arkivet innspillinger fra BIS, Chandos, Wergo og flere andre plateselskaper.

Musikken streames direkte til din egen PC eller Mac, og kan spilles av via Flash- eller Media Player, eller på nettbrett eller mobil ved hjelp av Naxos app. Alt du trenger er et lånekort utstedt av Kristiansand folkebibliotek. 

Tilgang til tjenesten får du via Mine sider, både på PC (krsbib.bib.no – Logg inn – Digitale tjenester), eller i Bibliofilapp’en (iOS og Android).

Tilgangen vår er begrenset til 5 samtidige brukere. Husk på å logge av når du er ferdig, slik at andre kan slippe til.

Ordnett

Elektronisk oppslagsverk som du har tilgang til fra alle bibliotekets PC’er, og din egen hvis du er tilkoblet bibliotekets trådløse nett (BIB-GJEST/ KK-GJEST). Her finner du Ordnett.

Vi abonnerer på følgende språkpakker:
– Norsk riksmålsordbok
– Oxford pakken
– Fremmedspråkpakken (Arabisk, italiensk, engelsk, fransk, tysk og spansk)
– Engelsk-norsk/norsk-engelsk stor ordbok
Podkast

KRSBIBPOD-logo

Siden slutten av 2016 har Kristiansand folkebibliotek produsert podkaster.

En podkast er som et radioprogram, lagret på nettet, som du kan lytte til når du har lyst og anledning. Vi publiserer blant annet utvalgte arrangementer, samt egenproduserte programmer relatert til dagsaktuelle tema, hovedsaklig med litterært tilsnitt. Vi har også en liten miniserie som vi har kalt «Boka mi», hvor bibliotek-kolleger inviteres til å dele en bok som har betydd noe spesielt for dem.

Du kan finne oss ved å besøke vår Soundcloud-konto: https://soundcloud.com/krsbibpod

Vi er også å finne på Spotify og iTunes, i tillegg til en menge ulike podkast-apper, inkludert Google Podcast. Bare søk etter KRSBIB, så finner du oss nok.

Eventuelle spørsmål kan sendes til podkast-redaktør Tore Aune Fjellstad.

Translate »