nov
2
fre
Utstilling i lokalsamlingen
nov 2 2018-apr 30 2019 heldags

Vi kan stolt presentere en flott utstilling med våre folkekjære «rusletur»-forfattere Jan Henrik Munksgaard, Inger Johanne og Knut Mæsel. Deres velkjente bokserie med rusleturer i kvadraturen blir komplett med siste bok nå i høst, og vi viser en utstilling med utvalgt innhold fra hele serien.

Utstillingen blir vist vinteren 2018/2019.

mar
19
tir
My machine – utstilling
mar 19-mar 31 heldags

Etter mye arbeid, testing (video), harde prioriteringer, noe leik og mye tenkning er endelig årets Drømmemaskin prototyper klare for offentlig testing. Kom og prøv

MASSASJEMASKIN (formet som en krokodille), funnet opp av 2. klasse ved Kringsjå skole. Den fungerende prototypen er realisert av vg3 Teknikk og industriell produksjon ved Kvadraturen skolesenter under ledelse av Fornybar energi-ingeniørstudent Matias Josue Diax Tare.

TRAMPOLINEMASKINEN, funnet opp av 2. klasse ved kringsjå skole. Den fungerende prototypen er realisert av vg2 Industriteknologi ved Dahlske videregående skole under ledelse av Hydraulikk-ingeniørstudent Alij Pawe.

SØPPEL, funnet opp av 3. klasse ved kringsjå skole. Den fungerende prototypen er realisert av vg3 Teknikk og industriell produksjon ved Kvadraturen skolesenter under ledelse av Fornybar energi-ingeniørstudent Lars Lied.

TRAMPOLINEMASKINEN, funnet opp av 2. klasse ved Kristiansand International School. Den fungerende prototypen er realisert av vg2 Industriteknologi ved Dahlske videregående skole under ledelse av Mekatronikk-ingeniørstudent Jostein Gaardlos og Byggdesign-ingeniørstudent Kerttu Lusti.

VOTTESKYTER, funnet opp av 2. klasse ved Karl Johan Minne Skole. Den fungerende prototypen er realisert av vg2 Treteknikk ved Tangen videregående skole under ledelse av Fornybar energi-ingeniørstudentene Tayab Munir Hussain og Magnus Opstrup Lindeskov.

Utstillingen åpnes med et frokostseminar om fremtidens ingeniører i samarbeid med Næringsforeningen i deres lokaler kl 08.00 (for påmelding, se Næringsforeningens hjemmeside).

Følg innspurten av prosessen på
http://mymachine.no/nyheter/

Utstillingen vil stå ut mars (eller så lenge prototypene holder 🙂 Løp og prøv!

VELKOMMEN

mar
26
tir
Spillklubben
mar 26@17:30-22:30
Spillklubben @ Hovedbiblioteket | Vest-Agder | Norge

Flere ulike spill – åpent for alle!

Dialogmøte – Minotenk
mar 26@19:00-21:00

HETS MOT MUSLIMER I KRISTIANSAND?
Velkommen til dialogmøte med FTL og Minotenk – Biblioteket tirsdag 26. Mars kl. 19:00.

Minotenk -minoritetspolitisk tenketank – arbeider med en nasjonal handlingsplan mot muslimfiendtlige holdninger i Norge.
Vi opplever vedvarende og økte muslimfiendtlige holdninger i det norske samfunnet. Det er blant annet dokumentert i HL-senterets befolkningsundersøkelse fra 2017 og integreringsbarometeret 2018. Planen vil etter hvert bli overlevert til politiske myndigheter.
Hver by har sine lokale utfordringer og hendelser.
Hvor utbredt er muslimfiendlige holdninger l Kristiansand?
Hva opplever muslimer her?
Har de erfart diskriminering i leiemarkedet, arbeidsmarkedet og andre (offentlige) sammenhenger?
Hvilke tiltak bør være med i planen?

Daniel Skjerve Wensett, politisk rådgiver i Minotenk innleder. Han sitter også i panelet sammen med Fathia Yusuf fra Youth To Youth i Agder, , Abdullahi Mohamed Alason, politiker for Arbeiderpartiet, Ole Hortemo, politistasjonssjef, Mette Gundersen, gruppeleder i AP, og Øyvind Berntsen som er fungerende gruppeleder for FrP. Møteleder er Bjørn Markussen.

mar
27
ons
Onsdagsfilm: Emil og Ida i Lønneberget
mar 27@13:00-14:30
Animert familiefilm om Astrid Lindgrens elskede venner, Emil og Ida fra Lønneberget, basert på tre av Lindgrens bøker om familien på gården Katthult.

I Katthult, i Lønneberget, i Småland, i Sverige, der bor Emil og hans lillesøster Ida sammen med pappa Anton, mamma Alma, gårdsgutten Alfred og tjenestepiken Lina. Emil er en god liten gutt som gjerne vil hjelpe til. Det er bare så synd at ting ofte ender med fantestreker. Da bærer det rett i snekkerboden, hvor Emil får sitte i ro og fred å spikke trefigurer, helt til pappa Anton slipper ham ut igjen.

Følg med når Emil gjør fantestrek nummer 325, får ferdig sin hundrede trefigur og må sitte i snekkerboden for noe han faktisk ikke har gjort.

Filmen er basert på historiene i bøkene «Emils hyss nr. 325», «Når lille Ida skulle göra hyss» og «Emil med paltsmeten». Georg Riedel som blant annet er kjent for de populære Emil-sangene «Du käre lille snickerbo» og «Idas sommervisa», står for musikken til den nye filmen.

Spillkveld på Vågsbygd bibliotek
mar 27@17:00-20:00
Spillkveld på Vågsbygd bibliotek @ Vågsbygd bibliotek

Spillkveldene passer for spillere i alle aldre. Det er ingen påmelding. Ta med familien, vennene eller kom alene – det er alltid noen å spille med. I vår blir det disse datoene, kl.17-20: 30.01 27.02. 27.03.

Velkommen

Humor og hverdag i litteraturen
mar 27@19:00-20:00

Noen ganger er det deilig med hverdag, andre ganger holder den på å kvele oss. Med ulike grep snakker Janne Stigen Drangsholt og Anne Gunn Halvorsen om hvordan det hverdagslige kan skape levende og god litteratur og hvordan det kunstneriske uttrykket kan gi viktige perspektiver på nettopp hverdagslivet.

Janne Stigen Drangsholts karakter Ingrid Winter stresser rundt i livet og kjemper for å overleve endeløse FAU-møter, kartlegginger seminarer på jobb og oppussing av hus – voksenlivet på boks. Drangsholt har et stort komisk talent og kombinerer dette med å ta hverdagslige situasjoner på kornet.

Spørsmålet er: hvordan skal en som voksen unngå å bli skilt, sur, utbrent og gjeldsslave? Hva bør du spise, hvor bør du bo, og hva kan du gjøre for å unngå å dø? Nettopp dette er det Anne Gunn Halvorsen skriver om i «Livet, og korleis leve det»

En kveld går det opp for Halvorsen går det opp for henne at hun bruker mer tid på å søke opp kjendiser og trenings-tights på nett enn selve livet. I ett år satte Halvorsen alt annet på vent for å finne svar på de store spørsmålene og skrive boken «Livet og korleis leve det». I disse dager er hun også aktuell med boka «Stress og korleis leve med det». Høyaktuelt for Ingrid Winter i Janne Stigen Drangsholts romaner, og ganske sikkert for flere av oss andre også.

Møt forfatterne i samtale med Irene Gressli Haugen..

Arrangementet er et samarbeid mellom Kristiansand folkebibliotek og Norsk forfattersentrum Sørlandet som er støttet av Fritt ord.

mar
28
tor
Torsdagskringla – Rita Tove Dyrstad
mar 28@12:00

Fyrvert Rita Tove Dyrstad forteller om livet på Ryvingen fyr de siste 150 årene.

Datakurs – Netthandel
mar 28@14:00-15:30

datakurs våren 2019Nå har vi startet påmeldingen til vårens datakurs. Det blir gjensyn med tidligere emner, og noen nye kurs.

Her er oversikten:
05.02 – Min side – nytt bibliotekssytem
07.02 – Tips & triks Android
12.02 – Tips & triks iOS
14.02 – Facebook for nybegynnere
26.02 – Facebook for viderekomne
28.02 – Digitale aviser
05.03 – PowerPoint
07.03 – Excel for nybegynnere
12.03 – Windows 10
14.03 – Google’s tjenester
19.03 – Word for nybegynnere
21.03 – Word for viderekomne
26.03 – Instagram
28.03 – Netthandel
02.04 – Google’s tjenester
04.04 – Tips & triks Android
11.04 – Tips og triks iOS
25.04 – Word for nybegynnere
26.04 – Word for viderekomne

Kursene varer fra kl. 14-15:30, og hver person kan maks melde seg på 6 kurs av gangen. Påmelding gjøres i skranken i 2. etg på hovedbiblioteket, eller ved å ringe 38124910.

Lær Kidsa Koding
mar 28@18:00-19:30
Lær Kidsa Koding @ Kristiansand folkebibliotek, hovedbiblioteket

Lær Kidsa Koding kun for påmeldte for både nybegynnere og viderekomne. Arrangementet vil foregå i arrangementsrommet, og i 2. etasje på biblioteket.

mar
29
fre
Fredagslunsj – Bjørn Hemmer
mar 29@11:30-12:30

Fredagslunsj med Bjørn HemmerDenne uka kommer den populære foredragsholderen Bjørn Hemmer tilbake til biblioteket. Som vårt Fredagslunsj-publikum har erfart gjentatte ganger, er denne professoren i nordisk litteratur en spirituell formidler av klassikere i litteraturen. Han har spesielt forsket på og gitt ut bøker om Henrik Ibsen. De siste årene har han i foredrag på biblioteket gitt nye perspektiver på såvel «Brand» som «Peer Gynt».

Men Hemmer har også fordypet seg i større sammenhenger innen sørlandslitteraturen. Sist han var her, forærte han ivrige lesere sine siste eksemplarer av den klassiske boka «Sørlandet og litteraturen» fra 1995. Førstkommende fredag vil han fortelle om Knut Hamsun. Han bodde som de fleste vet på Nørholm sør for Grimstad de siste 34 årene av sitt liv. Mange vet at viktige verk ble skrevet både i Grimstad og Lillesand.

Hva med Kristiansand? Joda, han arbeidet også her i byen. Hemmer vil forteller historien om hvordan dikteren kom til å unnfange en av sine mest kjente romaner mens han oppholdt seg i Sørlandets hovedstad. Men hvilket verk? Og når skjedde dette? Det vil ikke Hemmer røpe før han står på talerstolen. Da vil han til gjengjeld fortelle den hele og fulle historien om hvordan denne episoden utspilte seg. Inntil da er dette å betrakte som en hemme(r)lighet.

Tegneserieworkshop
mar 29@17:00-21:00
Tegneserieworkshop @ Kristiansand folkebibliotek | Vest-Agder | Norge

Hver fredag har vi tegneserieworkshop på biblioteket, her er alle velkomne!

mar
30
lør
Bokmerkeverksted på Vågsbygd bibliotek
mar 30@12:00-14:00

Hver lørdag fra februar til mai blir det aktiviteter for barn kl.12-14.

Denne lørdagen lager vi bokmerker av gamle bøker.

Språkkafe på Vågsbygd bibliotek
mar 30@12:00-14:00

Språkkafé hver lørdag kl. 12-14.
Språkkaféen passer for alle som vil øve seg på å snakke norsk,
og for alle som kan norsk fra før og har lyst til å bli kjent med nye folk. Ingen påmelding, det er bare å møte opp. Velkommen!
Språkkaféens facebookgruppe:
https://www.facebook.com/groups/265675023886770/?source_id=217850884904031

mar
31
søn
Språkkafé på hovedbiblioteket
mar 31@12:30-14:30

Språkkaféen i hovedbiblioteket starter opp igjen søndag 9. september.
Vi ønsker både nye og gamle brukere hjertelig velkommen innom til språkkafé og hyggelig prat over kaffekoppen.

Ønsker du å delta som frivillig? Kom gjerne innom for å se hvordan vi jobber. Krav: du må  snakke godt norsk. Du kan være kvinne, mann, ung, eldre – vi trenger dere alle.

Translate »