Linn Ullmann kommer til Sommerbiblioteket i Ravnedalen.

Om dette arrangementet

Tid
14:00 - 15:00
Pris
Gratis
Sted
Ravnedalen
Arrangør
Målgruppe

Sommerbiblioteket: Linn Ullmann

Hvordan skriver man sannferdig litteratur fra glemte minner? Og hvordan endrer tiden synet på hvem man var? Disse spørsmålene har Linn Ullmann utforsket i sine to siste romaner.

Tradisjonen tro gjester Kristiansand folkebibliotek Norges vakreste utescene, ifølge Ole Paus, nemlig Café Generalen. Det er tid for «Sommerbibliotek i Ravnedalen». 

«De urolige» (2015) og «Jente, 1983» (2021) skiller seg fra hennes tidligere utgivelser ved en klart sjangerovereskridende tilnærming til det selvbiografiske. Dette er de to første romanene i en planlagt trilogi. Ullmann ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for begge bøkene.

I «Jente, 1983» fortsetter Ullmann sin utforskning av hukommelsens dikteriske kraft. Hun trekker opp linjene som binder et livsløp sammen i en rå og naken fortelling som finner sted i Oslo, New York og Paris, i en sjangeroverskridende utforskning av makt og avmakt, begjær og skam. Romanen er hyllet av kritikerne og kom nærmest med i alle avisers lister over årets beste bøker. Her skriver skriver Ullmann om begjær og angst, skjønnhet og glemsel, ungdom og aldring. En rå og naken, til tider brutal, fortelling skrevet med stor autoritet i et lysende vakkert språk.

Sommerbiblioteket finner sted på Café Generalen i Ravnedalen. Møt Linn Ullmann i samtale med Randi Berge Wandrup.

Relaterte materialer