Foto: Bent R. Synnevåg

Om dette arrangementet

Tid
13:00 - 14:00
Pris
Gratis
Sted / Rom
Bendiksbukta, Odderøya
Målgruppe
Delta på hendelsen

Sommerbibliotek med Olaug Nilssen i Bendiksbukta

Hva skjer når et barn blir så krevende at de voksne rundt ham rives i stykker? Temaet fra Olaug Nilssens prisbelønte roman, «Tung tids tale» (2017), videreføres i hennes nyeste bok, «Yt etter evne, få etter behov».

 

På grunn av smittehensyn må alle hente gratis billett her.

«Tung tids tale» var en bok om forfatterens liv med et sterkt funksjonshemmet barn, nærmest en smertefull kjærlighetshistorie og morens kamp mot systemet. I årets roman er det i stedet familiemedlemmene rundt den psykisk utviklingshemmede gutten Benjamin, som står i sentrum. De trenger hverandre, men klarer ikke å stå sammen, de rives i filler.

Når Benjamin leveres fra avlastningshjemmet til tanten Rakel, som har tatt på seg hovedansvar for gutten, er hun sporløst borte. Spillet settes i gang. Et nervepirrende drama over fire dager.

«Nilssen er imponerende god til å mane fram karakterene. Gjennom de ulike fortellerstemmene får vi aktørenes blikk på hverandre. Og her koker det, de er ikke nådige når de utleverer hverandre (og seg selv). Det er slemt og det er kostelig.», skriver Maya Troberg Djuve i Dagbladet: Og gir terningkast fem. Boken er bejublet blant kritikerne.

Møt Olaug Nilssen i samtale med Randi Berge Wandrup.