Om dette arrangementet

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Delta på hendelsen

Boklansering: Johanne Ausel "Øyeblikk"

Øyeblikk av angst, fortvilelse, sinne og frustrasjon til aksept, mestring og livsglede. Vi har alle øyeblikk i livene våre som setter dype spor – lyse øyeblikk så vel som mørke. Noen øyeblikk preger oss resten av livet.

Johanne Ausel er ung. Hun har livet foran seg. I dag er hun student ved UiA, men hun har en spesiell ungdomstid bak seg. Hun har hatt to hjernesvulster. Etter den andre operasjonen ble hun blind. Da var hun 12 år. Som tenåring mistet hun troen på seg selv og drømmene om et godt liv ble overskygget av mørke og depresjon. Johanne Ausel har ofte følt på at hun ikke passer inn i de rammene til forventningene hun selv har, hvilke forventninger hun tror andre har til henne og de reelle forventningene som man ofte møter i samfunnet i dag. 

Boka «ØYEBLIKK» beskriver hvordan det er å være ung og annerledes, og hvordan barrierer kan brytes – og hvordan mørket kan bli mindre mørkt. Hennes historie er en utilslørt og gripende fortelling om en ungdomstid preget av mange ulike øyeblikk – lyse og mørke.  

Johanne Ausel forteller fra sin historie, slik hun har fortalt den til sakprosaforfatteren Niels Songe-Møller, som har ført historien i pennen. Johanne møter Randi Berge Wandrup til samtale om hvorfor hun har valgt å formidle historien sin i bokform. Forlagssjef i Pagina, Øyvind Berg, introduserer boken.  

Gratisbilletter kan hentes her.