androidbokaOperativsystemet Android er ganske utbredt nå til dags. Den utgjør ca. 70% av markedet i Europa, og nesten 50 % i USA. Det betyr at ganske mange brukere sitter med dette operativsystemet, og det særlig på smartmobiler.

Denne boka tar for seg flere kategorier i form av enkle guider, forklarende bilder og trinn-for-trinn-manualer. Ofte bruker man de samme tjenestene en smartmobil har å by på fordi en har lært dem godt. Android er et komplekst operativsystem og er ingen overraskelse at det finnes ganske mange nyttige funksjoner, også for en litt mer avansert bruker. Det er veldig mange produsenter som bruker Android som OS. Noen av de mest kjente er: Samsung med sin Galaxy S-serien, HTC med sine One-modellene, og Sony med Experia Z-serien og flere. Det som er felles for disse er nettopp operativsystemet Android med noen små forskjeller i utforming og tilpasninger gjort av hver enkelt produsent. Har du brukt en Samsung-mobil før, merker du ingen store forskjeller hvis du går over til HTC-mobil og omvendt. Boka forklarer godt de små eventuelle forskjellene, og ikke minst er skjermdumpene laget på flere telefoner. Spesielt nyttig er den første delen av boka – Spørsmål og svar om Android. Deretter tar boka for seg kategorier som kamera, innstillinger og styring av telefonen, kontakt med venner, online karttjeneste fra Google, e-post, sosiale medier, skylagring, apper og Play Butikk m.m.

Boka anbefales ikke bare til mindre avanserte brukere, men også til dem som anser seg som avanserte. Det vil sikkert dukke opp en funksjon eller to en ikke har vært klar over. Den passer for alle som bruker Android, og er et must for dem som vurderer å gå over til dette operativsystemet.

Vil du låne AndroidBoka?

Anbefalt av Adnan Agic

Translate »