Frøbiblioteket på Tangvall bibliotek

Hvordan fungerer frøbiblioteket? 

Frøbiblioteket er et tilbud for hobbygartnere, enten man har en potte på balkongen, en dyrkingskasse, parsell eller hage. Ordningen fungerer slik at du låner frø fra frøbiblioteket på våren. Du sjekker ut frø i skranken på Tangvall bibliotek, og vi registrerer hva som lånes. På høsten forsøker du å samle frø fra plantene du dyrker, og leverer de tilbake til biblioteket slik at andre kan låne de året etter. Ordningen er basert på tillit og registrering av frø må skje i skranken. 

Hvorfor er frøbiblioteket et viktig tilbud? 

Frøbiblioteket ønsker å bidra til at flere får kunnskap om hvordan man høster frø. Dette er viktig for å ta vare på og benytte oss av de ressursene vi har rundt oss, og for å sikre at denne viktige kunnskapen ikke forsvinner. Frøene vil også gradvis tilpasse seg vårt lokalklima. 

Hvordan bruke frøbiblioteket? 

Har du frø du vil donere? 

Har du frø til overs og vil dele med andre, tar vi veldig gjerne imot. Lever frøene i skranken på Tangvall bibliotek. Husk å skriv på hvilken frøsort det er, så deler vi opp og pakker om frøene i passende konvolutter. Vi oppfordrer folk til å ta med frø til bibliotekets frøbibliotek og kanskje du kan låne med deg andre frø hjem. Disse frøene vil vi låne ut til folk som er interessert i å så sine egne blomster og planter. Forhåpentligvis får vi frø igjen til høsten fra egendyrkede blomster som vi igjen låner ut til interesserte. 

Sist oppdatert: 30 april, 2021