Til utlån

Bøker

Vi har et stort utvalg av skjønnlitteratur og faglitteratur. Vårt mål er at utvalget av bøker skal dekke de fleste behov og interesser. Det gjelder både for barn, ungdom og voksne. Normalt er lånetiden på 4 uker, unntaksvis filmer og språkkurs. Ønsker du å se utvalget vårt kan du søke i katalogen vår her.

Har vi ikke det du spør etter, prøver vi å låne fra andre bibliotek. Kristiansand folkebibliotek er en del av et landsomfattende biblioteknettverk, det vil si at vi kan låne inn bøker og annet materiale som vi selv ikke eier. Vi kan imidlertid ikke garantere at vi kan skaffe alt materiale vi selv ikke har. Enkelte bibliotek har begrensninger på hva de låner ut til andre bibliotek.

Lydbøker

Vi har lydbøker både for barn, ungdom og voksne. Utvalget av skjønnlitteratur er størst, men det er også mulig å finne en del faglitteratur. Lydbøkene hos oss får du enten som vanlige CD-plater eller Mp3-plater. Vi har også et lite utvalg av såkalte Daisy-lydbøker. Dette er en type lydbøker som er spesielt tilpasset svaksynte. For å bruke disse platene må du ha en egen Daisy-spiller. Slike spillere må dere kjøpe eller skaffe fra hjelpemiddelsentralen. For å se utvalget vårt kan du søke i katalogen vår her.

Film

Biblioteket har som formål å tilby filmer av god kvalitet, både til barn, ungdom og voksne. Vi har et godt utvalg av filmer på DVD og blu-ray, du finner også de nyeste filmene hos oss. Filmene kan lånes i 2 uker. Du finner oversikten over filmene vi har i katalogen vår. Ønsker du å låne filmer fra oss hjemmefra har vi ett stort utvalg via Filmbib og Filmoteket.

Språkkurs

Ønsker du å lære et nytt språk, eller vil du friske opp kunnskapene? Vi låner ut språkkurs for mange ulike språk med nivå fra nybegynnere til viderekomne. Språkkursene kan du låne i 8 uker. Du finner oversikten over språkkursene vi har i katalogen vår.

Aviser

Vi abonnerer på våre lokalaviser, flere regionale aviser, riksavisene og en rekke internasjonale aviser. Både Vågsbygd bibliotek og Hellemyr bibliotek tilbyr aviser, men det største utvalget finner dere i hovedbiblioteket. På hovedbiblioteket finner dere avisene i 1. etasje. Lokalavisene, riksavisene og noen regionale aviser mottar vi på utgivelsesdagen.

Tidsskrifter

Vi tilbyr tidsskrifter innen et bredt spekter av emner og språk. Vi tilbyr både både faglige og mer fritidsrettede tidsskrifter. Det er mulig å låne hjem de fleste tidsskriftene, men aldri nyeste nummer. Lånetiden er 2 uker.

Spill

På hovedbiblioteket har vi en egen “spillkrok” i barneavdelingen hvor du kan spille PS4. I ungdomsavdelingen(fra 13 år) kan du også spille PS4, her har vi flere spill tilgjengelig. Du henvender deg i barne- og ungdomsavdelingen for å spille. Vi har også utlån av VR, men dette krever opplæring før utlån. I Vågsbygd har vi også PS3, PS4 og Wii tilgjengelig. Vi tilbyr en rekke spill her også, noen er til å spille med Move. På både hovedbiblioteket og i Vågsbygd har vi spill til utlån, lånetiden på disse er to uker. Vær klar over at noen spill har aldersgrense.

Mikrofilm

Hovedbiblioteket har mikrofilm (mikroform) av enkelte aviser og publikasjoner, særlig med tilknytning til Kristiansand. Her kan du se beholdningen. Vi kan også låne inn mikrofilm fra andre bibliotek. I tillegg digitaliserer Nasjonalbiblioteket aviser og tidsskrifter, og man kan søke i dokumentene. Kanskje du finner her det du er på jakt etter? Les mer om Nasjonalbiblliotekets digitale samlinger

Smittevern

Vi er glade for at vi kan åpne biblioteklokalene for publikum! For at vi skal kunne opprettholde et visst tilbud, er vi avhengige av at alle er nøye med hygienen. I tillegg til at vi desinfiserer datautstyret jevnlig, trenger vi hjelp av deg for at det skal være helt uten smitterisiko.

Vi ber også om at dere er solidariske med andre og ikke bruker pc-ene mer enn 30 minutter. Vi har redusert antallet pc-er, og andre venter kanskje på å få slippe til. 

Sist oppdatert: 10 november, 2020