VerdenbobleMadeline Whittier er 18 år. Hun har en svært sjelden sykdom: SCID. Madeline er allergisk mot nesten alt og har levd innendørs det meste av livet. Hun går ikke på skole, men får undervisning gjennom internett. Noen få ganger har en lærer fått komme på besøk til henne.

Hun har ingen venner og møter nesten aldri andre enn sin legemor og sykepleieren Carla, som er ansatt for å være hos henne mens mor er på jobb. Det meste av tiden går med til å lese, se film eller spille ulike spill med mor om kvelden.Huset de bor i har et lukket ventilasjonssystem og en egen sluse for rensing ved inngangsdøren. I tillegg har de en egen hagestue med bare kunstige planter. Alt dette har de kjøpt for erstatningspenger moren fikk da Madelines far og bror ble drept i en bilulykke for mange år siden.

En dag flytter en ny familie inn i nabohuset. Madeline får noe nytt å interessere seg for. Hun følger med og skriver ned deres daglige rutiner. Først og fremst er det Olly hun følger gjennom vinduet og blir opptatt av – hun forelsker seg for første gang. De har etter hvert mye kontakt via chat, helst om natta. Men de kan jo ikke møtes – eller kan de det?
Dette kan umulig gå bra!

Boken er godt skrevet. Det er Madeline selv som forteller om sin spesielle oppvekst. Innimellom får vi hennes notater i dagboka eller en kvittering for noe hun har handlet via internett. Boka passer for unge fra 14-15 år og oppover, men jeg tror også mange voksne kunne ha glede av å lese den. Det hadde jeg!
 

Anbefalt av Else Marie Nesse

Klikk her hvis du vil låne boken

 

Translate »