Vårt lånereglement

 
Hvem kan låne?
Alle som bor i landet kan få lånekort mot å vise legitimasjon. Barn under 15 år må ha underskrift av foresatte.

Lånekort

  • Lånekortet er gratis, og kan fås ved å møte opp med gyldig legitimasjon med personnr./ DUF-nr. Dette kortet er nasjonalt lånekort og kan brukes i de fleste bibliotek i Norge. Har du et slikt kort utstedt av et annet bibliotek i landet, kan du bruke det. Et lokalt kort kan utstedes til dem mot fremvisning av legitimasjon med bilde på dersom det ikke foreligger gyldig personnr./ DUF-nr.  På Min side (bibliotekets hjemmeside, krsbib.no – Min side) kan du registrere deg selv som låner. Du vil kunne ta i bruk de fleste bibliotektjenestene med en gang. For å fullføre registreringen må du innom biblioteket med legitimasjon ved en senere anledning, og da vil du få lånekort utstedt.
  • Institusjoner, som barnehager og skoler i og utenfor kommunen, kan få et institusjonskort med utvidede lånefrister. Kortet registreres på institusjon, og må ha en ansvarlig person registrert i tillegg. Et slikt institusjonskort kan brukes ved hovedbiblioteket og Vågsbygd bibliotek.
  • Ta godt vare på kortet ditt, og meld straks til oss hvis du mister det. Foresatte er ansvarlig for lån av materiale til barn og ungdom opptil 18 år. Lånekortet må du ha med for at du kan benytte deg av våre tjenester. Du er ansvarlig på alt som blir lånt på ditt kort. På Min side kan du hente lånekort på mobilen og bruke det på alle våre selvbetjeningsautomater. Har du registrert lånekortet ditt i en av app’ene for iOS og Android for oppbevaring og bruk av flere kort, som for eksempel Stocard, KeyRing eller Beep’n’Go, kan dette også brukes.
  • Trenger du nytt kort koster det kr 50/25 for voksen/barn.
  • Endrer du adresse, telefonnr, eller e-postadresse kan du registrere dette selv på Mine sider eller gi oss beskjed på tlf.nr. 381 24 933/ 10 eller på e-post: post.folkebibliotek@kristiansand.kommune.no.
  • Når du har lånekort ved biblioteket, kan du i utgangspunktet låne det meste av bibliotekets materiale. Vær imidlertid oppmerksom på at noen spill og filmer har aldersgrense. En del av våre tidsskrifter, aviser og eldre bøker lånes ikke ut. Disse må du benytte i biblioteket.

Lånetid
Vanlig lånetid er 4 uker.
Unntak:
– de mest etterspurte bøkene, tidsskrifter, CD-plater og filmer – 2 uker.
– Språkkurs – 8 uker
-4 ukerslån, CD-er og tidsskrifter kan fornyes inntil 3 ganger.

Du kan selv fornye på Mine sider og selvbetjeningsautomater. Du kan også fornye ved å sende SMS med teksten bib forny, og med ditt nasjonalt lånekortnummer til 2242. Tjenesten koster låneren 2 kr per SMS, og blir belastet på telefonregningen.

Filmer kan fornyes 2 ganger. Reservert materiale kan ikke fornyes. Ta vare på utlånskvitteringen for oversikt over dine lån med lånefrister. Dette kan du alltid sjekke også på Mine sider. Registrér mobilnr. og e-postadresse der så vil du motta varsler på SMS for materiale som må leveres snart og utlåns- og innleveringskvitteringer. Når du har registrert din e-postadresse, kan dette brukes for å logge inn på Min side, på lik linje som lånenummer på kortet.

For sen levering
Låneren er ansvarlig for å opprettholde lånefrister, samt påse at materialet som leveres tilbake er komplett. Her er oversikten over når materiale kalles tilbake og hvilke gebyrsatser gjelder:

  • 7 dager etter forfall: kr 30/15 voksen/ barn, purring sendes kun på e-post
  • 21 dager etter forfall: kr 90/45 voksen/ barn, purring sendes på e-post/ SMS/ brev
  • 35 dager etter forfall = varsel om erstatning av materiale sendes på e-post/ SMS/ brev
  • 49 dager etter forfall = inkasso/ lånekortet sperres. Oppgjør kan kun skje til Kredinor, ditt lånekort vil være sperret hos oss, og åpnes opp igjen når vi får melding om innbetaling.  Bøker som innleveres til biblioteket, etter at regning er sendt vil ikke bli kreditert.
Tapt/ skadet materiale
Tapt eller skadet materiale erstattes etter gjeldende prisliste. Trykk her for å se prislista.
Filmer lånt ved biblioteket er kun til privat bruk. Aldersgrense for lån av filmer følger filmens anbefalte aldersgrense. Filmer, CD-plater og spill avspilles på eget ansvar.
 

 

Translate »