Våre sjeler om natten

«Våre sjeler om natten» er en liten perle av en bok. Boka forteller om enken Addie og naboen Louis som blir «sjelevenner» seint i livet. De er begge alene etter at ektefellene er døde, de er ensomme, og finner ny glede og mening i tilværelsen ved å ha noen å snakke med om natten. Ensomheten jages på flukt, og dagene får farge igjen. Men bygdedyret våkner, og sladderen går om det noe uvanlige paret. Addie og Louis velger å heve seg over sladderen, og markerer seg på en humoristisk måte ved å gå arm i arm ned hovedgata i blomstrete kjole, og rød skjorte. Etter hvert blir Addie og Louis hverandres fortrolige, samtalene om natten dreier seg om det livet de har levd, valgene de har tatt.
Addie får problemer når hennes voksne sønn straffer henne for valget hun har gjort. 

Har man vært i en amerikansk småby er det lett å kjenne igjen stemningen i denne boka. Den tilsynelatende rolige, gammelmodige, søvnige overflaten kan få en til å tro på idyllen. Men under overflaten syder det.Forfatteren tar for seg temaer som livskvalitet og vennskap seint i livet, forholdet til voksne barn og til barnebarn.  

Språket er enkelt, men det enkle rommer mye dybde. Hver setning gir mening, og alt overflødig er utelatt. Replikkene er til tider også humoristiske. Det er luft mellom linjene i boka, og korte setninger. Slik sett passer boka også godt for dem som synes det blir tungt å lese ei bok med tettpakkede sider. Målgruppa er kanskje mest dem midt i livet, men kan absolutt leses av alle! 

Klikk her hvis du vil låne boken

Anbefalt av Torunn Mortensen

Translate »