De amerikanske søstrene Georgina og Kate flytter til besteforeldrene de kaller Mamie og Papy i Paris etter at foreldrene blir drept i en bilulykke. Familien har tilbrakt hver sommer der, så begge jentene snakker fransk og er godt kjent i området. Georgina kaster seg straks ut i party-livet, men gråter seg ofte i søvn om natta. Kate derimot føler seg usigelig trist og ensom. Savnet etter foreldrene er bunnløst, og hun isolerer seg på rommet med bøker. Etter påtrykk fra Mamie og Papy begynner hun å bevege seg litt ut, men bare til nærmeste lokale kafé der hun finner seg et lite avskjermet bord, drikker kaffe og leser.
En dag treffer blikket hennes noen unge menn. Det er spesielt den ene hun straks blir tiltrukket av. Det Kate ikke vet er at han og vennene tilhører en liten gruppe mennesker som kalles Revenants. De er gjengangere, menn og kvinner, som har levd mange liv før. Når de ofrer livet sitt for et menneske, enten det er i krig eller i en farlig situasjon, får de nytt liv. Vincent er en Revenant, opprinnelig født i 1924. Han døde første gang da han var 19 år, og 19 år vil han alltid være.
Møtet med Vincent blir et vendepunkt i Katies liv, men det setter henne i en vanskelig, for ikke å snakke om en nesten umulig klemme – og etter hvert blir det skremmende farlig også.

Spennende serie som står på De udødelige-hylla i ungdomsavdelingen. B. 2 heter Til jeg dør og b.3 Hvis jeg skulle dø.

Anbefalt av Hanne Dahll-Larssøn

Klikk her hvis du vil låne boka

 

 

Translate »