FilmanbefalingVi møter Eric Lomax som har en stor interesse for tog og jernbaner. Selvsagt møter han sin store kjærlighet på et tog. De gifter seg og alt burde ligge til rette for at de ble lykkelige. Men vi aner raskt at mannen bærer på en vond historie.

Under 2. verdenskrig var Lomax ingeniør i den britiske hær i Singapore da byen måtte kapitulere til de japanske styrker. En stor gruppe engelskmenn tas til fange og fraktes med kvegtog nordpå for å bygge jernbane. Fangene behandles grusomt og de tortureres jevnlig. Tusenvis av menneskeliv går tapt. Naturligvis plages han av de fryktelige minnene, og det er særlig én fangevokter som dukker opp i marerittene. Lomax reiser tilbake for å konfrontere mannen som var ansvarlig for behandlingen han ble utsatt for.

Jeg vil ikke røpe mer av handlingen, men dette er en film som er annerledes enn mange andre filmer fra krigen. Vi blir kjent med Lomax’ lidelser delvis gjennom kona. Både Nicole Kidman og Colin Firth er fremragende til å tolke disse skjebnene. Det at filmen er basert på sanne hendelser gjør selvsagt at filmen oppleves som ekstra sterkt. En film som absolutt er verdt å se.

Regi: Jonathan Teplitzky
Hovedroller: Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård, Jeremy Irvine og Hiroyuki Sanada

Anbefalt av Siv Holt
Klikk her hvis du vil låne filmen.

 

Translate »