Theblindsideregi: John Lee Hancock. 2010 

Det som fanget min interesse da jeg hørte om filmen, var at den er basert på en sann historie. Jeg synes ofte at virkeligheten er så mye bedre enn en historie laget i Hollywood.

Filmen handler om Michael Oher, en delvis hjemløs, mørkhudet ungdom som blir tatt inn i varmen av en rik og hvit familie med sterke bånd dem imellom. Det hele ender selvfølgelig godt, men de opplever mye underveis som gjør at filmen blir svært severdig.
Sakte men sikkert rulles historien om Michel ut. Vi forstår raskt at gutten har flotte menneskelige kvaliteter, men det skorter på de mer intellektuelle evnene. For de av dere som er svært sportsinteresserte, kjenner dere sikkert igjen navnet Michael Oher. I 2014 skrev han under en gullkantet kontrakt for Tennessee Titans (amerikansk fotball) og anses som en av de beste NFL-spillere de siste årene.

I 2006 kom boka om Oher; “The Blind Side: Evolution of a Game” av Michael Lewis. Et par år senere ble boka filmatisert, og Sandra Bullock vant en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle I 2009. 

Dette er en film jeg kommer til å huske lenge. 

Anbefalt av Siv Holt

 

 

Translate »