Denne boken appellerte umiddelbart til meg, siden både tittelen og forsiden fristet. Jeg observerer stadig at tidsklemma er reell både på jobb og i fritida for mange av oss. Noe kan vi ikke gjøre noe med, men tips om hvordan gjøre hverdagen bedre kommer alltid godt med.

I denne boka spør forfatteren om det er nødvendig å fylle kalenderen til randen hver eneste dag. Men dårlig planlegging kan man fort bli både sur og stresset, og ikke minst misfornøyd med seg selv og tilværelsen.

En av de tingene som gir meg dårlig samvittighet er om jeg gjør nok for miljøet. Her får man tips om hvordan leve mer miljøvennlig på en enkel og morsom måte.

Forfatteren viderefører gamle tradisjoner som ga henne gode minner til vår egen tid, men gjør noen grep for at vi skal være til stede mens vi samles om disse tradisjonene og å være til stede mens vi gjør det.

Boken har tips om hjem og hage, vedlikehold og reparasjoner, ferietips, hyggelige og rimelige ting å gjøre sammen med barna, personlig pleie, matoppskrifter og tips til hvordan holde budsjettet. I hvert kapittel gir forfatteren tips om nyttige nettadresser til de aktuelle temaene.

Språket er lett, og boken er gjennomillustrert med vakre fotografier. Den passer for alle som vil ha mer kvalitetstid i hverdagen.

Boka låner du her 

Foto av Ingeborg Øien Thorsland.

Anbefalt av Siv Holt

Ta tiden tilbake

Translate »