Bli med og stem på
Sørlandets litteraturpris 2018
I perioden 7. februar til 31. mars foregår avstemmingen der publikum avgjør hvilke av de nominerte som får prisene.
1. Bjørn Arild Ersland
Hårfagre
(Pelikanen, 2017)
Et høyst uvanlig moderne familiedrama vevet sammen med norsk nasjonsbygging fra vikingtiden av. Ersland skriver glimrende på paradokser; i enhver idyll ruver en emmen følelse, og Erslands stillferdige og udramatiske prosa gir likevel leseren en ubehagelig følelse av at litt for mye omsorg preger den voksne kjernefamilien. En fortelling som reiser spørsmålet: Hva er egentlig en vanlig familie?
2. Ole Robert Sunde
Penelope er syk
(Gyldendal, 2017)
I bunnen av en klassisk, assosiativ Sundetekst ligger fortellingen om konas alvorlige kreftsykdom under og vibrerer gjennom hele romanen. Fortelleren legger ut på reisen fra leiligheten i Thereses gate til Adamstuen (ca 300 m) for å kjøpe sushi til sin kreftsyke kone som venter hjemme. Teksten utvider tid og rom i sin odysseiske form og bringer store deler av kultur- og litteraturhistorien inn i teksten, som likevel oppleves så anselig, hverdagslig og gripende i sin beskrivelse av sorg og fortvilelse.
3. Heidi Sævareid
Bruddlinjer
(Gyldendal, 2017)
Sævareid befester nok en gang at hun er en av norsk ungdomslitteraturs viktigste forfattere. En roman om unge voksne, like mye for voksne som for ungdom, formidlet gjennom et flytende, musikalsk og hardtslående språk. Romanen formidler også denne gangen temaer som makt, kjærlighet og identitet og stiller eksistensielle spørsmål som er aktuelle for alle aldre.
4. Monica Csango
Fortielser
(Kagge, 2017)
I Monica Csangos barndom var familiens jødiske bakgrunn et tema som sjelden ble nevnt. Fortielser fremstår som en personlig beretning om hvordan ondskap satt i system skaper sår som aldri leges og hvilke konsekvenser det kan få når man ikke snakker om dem. Tematikken er personlig, men stadig aktuell, og fortellingen utforsker hvordan sorg, skam og angst kan gå i arv i flere generasjoner.
5. Karl Ove Knausgård
Så mye lengsel på så liten flate
(Oktober, 2017)
Knausgårds subjektive formidling av kunstneren og mennesket Edvard Munch er entusiastisk, nytenkende og intens. Gjennom en essayistisk samtale med leseren borer forfatteren verdifulle kikkehull på Munchs bilder og bringer oss nærmere både kunstneren Munch, forfatteren Knausgård – og oss selv.
6. Bård Nylund og Anette Trettebergstuen
HOMO
(Pitch forlag, 2017)
Forfatterne har skrevet boka de kunne ønske de hadde da de var yngre, og gir både viktige, saklige og ikke minst morsomme innganger til temaet. HOMO inneholder personlige og detaljerte opplevelser, intervjuer og faktastoff. I en tid der det for de fleste ikke er like vanskelig å komme ut av skapet, sier det likevel en hel del at boka føles aktuell og viktig i 2017.

Slik stemmer du:

www.sorlandetslitteraturpris.no
• Stemmeseddel som du finner i alle bokhandlere og bibliotek på Agder, eller skriver ut her.

Premier trekkes blant dem som stemmer

Se: www.sorlandetslitteraturpris.no


Stemmeseddel for Sørlandets litteraturpris 2018:

Jeg stemmer på følgende bøker (sett et kryss for skjønnlitteratur og et for sakprosa)

Skjønnlitteratur:
1. Bjørn Arild Ersland: Hårfagre
2. Ole Robert Sunde: Penelope er syk
3. Heidi Sævareid: Bruddlinjer

Sakprosa:
4. Monica Csango: Fortielser
5. Karl Ove Knausgård: Så mye lengsel på så liten flate
6. Bård Nylund og Anette Trettebergstuen: HOMO

Navn:        ______________________________________________
Adresse:    ______________________________________________
Telefon:    ______________________________________________

Stemmeseddelen leveres i bokhandel eller folkebibliotek i Agder, eller sendes til: Arendal bibliotek, Postboks 786 Stoa, 4809 Arendal


 

Translate »