Lola og gutten I nabohuset av Stephanie Perkins

Lola er ei jente utenom det vanlige, hun kler seg etter humøret og går siste året på high school. Parykker, sminke og klær kan brukes til å uttrykke forskjellige tanker og følelser. Lola heter egentlig Dolores, oppkalt etter bestemoren. Hun har vokst opp hos sine homofile fedre, Andy og Nathan. Nathan er egentlig Lolas onkel, søsteren, Norah, fikk Lola da hun var ganske ung og på kjøret. Norah klarte ikke å ta vare på datteren. Andy og Nathan hadde lenge vært et par som ønsket barn og har tatt seg av Lola og behandlet henne som en prinsesse. Lola har alltid hatt et fint forhold til fedrene sine, men et heller anstrengt forhold til Norah.

Lola er fornøyd med livet sitt, hun har den kule rockeband kjæresten, Max, som er en del eldre (22 år!?!). Lindsey er Lolas bestevenninne og elsker detektivhistorier, spesielt bøkene om Nancy Drew. Alt i livet til Lola virker nesten perfekt, helt til nabofamilien flytter tilbake til huset ved siden av.

Etter å ha lest Anna og der franske kysset hungret jeg etter nok en bok av Stephanie Perkins. Jeg likte Lola og gutten i nabohuset bedre enn den forrige, men av helt andre grunner. Jeg falt pladask for karakterene i denne boka. Lola er en fargerik person jeg gjerne skulle kjent i det virkelige liv. Venninna hennes Lindsey, fedrene og ikke minst gutten i nabohuset. Denne boka var full av karakterer som fikk hjertet mitt til å svulme. Jeg anbefaler denne boka til alle som vil ha en lett og koselig roman med kjærlighet i kulissene.

Caroline L. Gabrielsen

Translate »