Dersom du er glad i Lucinda Rileys Syv Søstre-serie, setter du trolig pris på at serien er romantisk,
har et høyt tempo, er fengende på en måte som gjør at du ikke klarer legge den fra deg,
og ikke minst at den tar deg med til fjerne tider og de mest eksotiske steder.

Kunne du tenke deg å lese flere bøker i samme gate?
Her er en liste med Syv Søstre-readalikes.

 

The girl you left behind av Jojo Moyes
Det kommer kanskje som en overraskelse på mange, men Jojo Moyes, som er kjent for romantiske romaner med eksistensielle undertoner, har faktisk skrevet en historisk roman av skikkelig kaliber. Engelske Liv har fått et nydelig, gammelt portrett i gave av sin avdøde ektemann. Snart dateres maleriet til tidlig 1900-tall, Frankrike. Spørsmålene ruller opp: Hvem var kvinnen på bildet, og hvordan har maleriet havnet her i England? Denne romanen vinner stort på sitt realistiske kunstmysterium, og i kombinasjon med et fengslende språk og en god dose bittersøt romantikk, burde dette være en potensiell favoritt for mange.

 

Legacy av Danielle Steel
Dette er fortellingene om Birgitte og en vakker indianerkvinne ved det franske hoffet på 1800-tallet. Birgittes komfortable liv blir plutselig snudd på hodet når hun mister jobben som antropolog og kjæresten vraker henne. Men da moren overtaler Birgitte til å utforske en ukjent og mystisk gren av familietreet deres, åpnes nye dører og historier. Danielle Steel har utallige bøker bak seg, og er en av USAs mestselgende forfattere. Her gir hun oss lettlest romantikk i engasjerende innpakning, til inspirasjon for alle som nøler med å kaste seg ut i livet.

 

Debutanten av Kathleen Tessaro
Kunstneren Cate får i oppdrag å vurdere maleriene i et forsømt og nedstøvet herskapshus. Her finner hun en gammel skoeske, med mange mystiske gjenstander. Tingene har tilhørt Diana Blythe, en uregjerlig debutant som skapte skandaler og knuste hjerter i Londons sosietetsliv på 20-tallet. Diana forsvant sporløst – kan Cate kanskje klare å sette brikkene riktig sammen? Stemningen er til tider nervepirrende a la Katherine Webb i denne fengende og romantiske boka, som også er lettlest!

 

The map of love av Ahdaf Soueif  
The map of love ble nominert til Booker-prisen, som deles ut årlig til beste engelske roman. Samtidig er dette en «ultra-romantisk» historie som virkelig trekker en inn. Plotet står heller ikke tilbake for Syv Søstre-serien: Isabel, en skilt amerikansk journalist reiser til Egypt for å få vite mer om en mystisk koffert full av brev, forært henne av hennes mor. Brevene er på arabisk, og hun får hjelp av søsteren til mannen hun er forelsket i til å oversette dem. Snart viser det seg at de to kvinnene faktisk er i slekt, og at brevene tilhører deres felles oldemor. Leseren serveres en god porsjon innsikt i Egypts historie og nåtidige forhold i denne perlen av en bok.

 

Julie av Anne Fortier
Mer slektsforskning i romanform, men denne gangen er forfedrene selveste Romeo og Julie! Scenen er Siena i Toscana og det hviler en forbannelse over hovedpersonene. Fortier trekker oss med til et Italia som dufter av sitrus og espresso, og holder ikke tilbake på hverken romantikk eller dramatikk. Et spennende mysterium i høyt tempo a la Da Vinci-koden.

 

Sapphire skies av Alexandra Bellinda
Sapphire skies er en romantisk og storslagen episk fortelling som veksler mellom dagens Russland og gamledagers Sovjet. Vi har møtt mange sterke kvinner i de andre «readalikene», men ikke noe i nærheten av de personlighetene Bellinda har gravd frem fra historien. Det er snakk om kvinnelige russiske jagerfly-piloter under andre verdenskrig. I det nåtidige Russland forsøker Lily å nøste opp i mysteriet rundt piloten Natalya. Boka er helt ny og basert på en sann historie.

 

Sommerfugløya av Corina Bomann 
I forsøket på å komme til bunns i gamle familiehemmeligheter, føres Diana til «et eksotisk landskap på Sri Lanka. Der finner hun en bittersøt spådom, en forbudt kjærlighet som aldri tok slutt, og sin egen skjebne …». Som i Rileys serie, er det også her snakk om en fantastisk og eksotisk reise for leseren, og det samme storslagne tilsnittet. Tempoet i Bomanns bøker er også ganske høyt, så her er det duket for underholdning. Flere av Bomanns andre romaner vil nok også være aktuelle for deg som liker Lucinda Riley.

 

Readalikes med en tvist …
For deg som er åpen for litt magi.

  • Under jegermånen av Diana Gabaldon 
  • Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger

 

Historiske romaner som ligner …
For deg som synes det kan bli litt for lettbent med forfattere som Steel og Tessaro, og som ønsker grundigere historisk reasearch, kan disse være aktuelle:

  • Alma Whittakers betydelige oppdagelser av Elizabeth Gilbert 
  • Philippa Gregorys Tudor-serie
  • Jeffrey Archers Clifton-krønike

 

Anbefalt av Camilla Gulbrandsen

Translate »