Lesekroken.no, er et nytt oppdatert og spennende digitalt online-tilbud som Kristiansand folkebibliotek abonnerer på.
Tjenesten er gratis i bruk for alle kommunens innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT tjenester osv., dersom det lokale biblioteket har tatt tjenesten i bruk.
Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsning på digitale tjenester og Lesekroken.no er derfor tilrettelagt både for minoritetsspråklige / flerkulturelle, tospråklige og etnisk norske.

Portalen inneholder e-bøker og e-lydbøker med eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål og nynorsk, samt 19 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge.

Lesekroken inneholder i tillegg interaktive aktiviteter til eventyrene som er tilpasset alle kjente nettlesere som Explorer 8 og nyere, Firefox, Chrome osv, PC/MAC/nettbrett og alle Smart-mobiltelefoner. Tjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program. Brukerne kan logge seg på uansett hvor de en er i verden.

Eventyrene er oversatt og innlest av tospråklige lærere/pedagoger.

I tillegg bidrar kjente artister og skuespillere. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert minoritetsspråk, Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka, samt ca. 100 klassiske eventyr til på bokmål i  Lydbiblioteket  , flere puslespill- og fargeleggingsmuligheter.

Her finner dere Lesekroken.no. Vårt passord er eventyr.

Translate »