Jo Nesbø er blant våre mest leste krimforfattere og det er alltid lang venteliste når han gir ut ny bok. Hvis du er ute etter noe som ligner, «en heseblesende leseropplevelse av beste Jo Nesbø-merke», foreslår vi at du sjekker ut lista under. Vi garanterer mørk og brutal stemning, høyt tempo og intrikate plot.

På grunn av et løfte av Harlan Coben

Myron Bolitar er agent i underholdningsbransjen. Han har holdt seg unna slagsmål, pistoler og dårlige venner i årevis, og fremfor alt har ingen av hans klienter blitt drept. En kveld endrer alt seg. Nok en gang får Myron Bolitar prøvd seg i rollen som superhelt, og nok en gang mislykkes han. Dette er en stramt komponert thriller med innviklet plott og stor underholdningsverdi.

 

To soldater av Roslund & Hellström

Leon sitter innesperret i et høysikkerhetsfengsel. Han er ung, men for lengst en bitter, hard og besluttsom kriminell. Han skriver et brev til sin venn og «bror» Gabriel. Det blir starten på en blodig og nådeløs jakt på penger, makt og respekt. Samtidig får politioverbetjent Evert Grens et meget ubehagelig drap å utrede. Dette er en sterk og brutal fortelling, som griper tak i leseren fra første side.

 

Solstorm av Åsa Larsson

Kiruna, en vinternatt i februar. I den nybygde kirken blir forsamlingens åndelige leder brutalt myrdet. Neste morgen får stockholmsadvokaten Rebecka Martinsson, som er oppvokst i Kiruna og kjente offeret, en uventet telefon. Motvillig vender hun tilbake og snart jages hun både av egen fortid og av krefter som ønsker å bringe henne til taushet. Dette er en spennende og tankevekkende krim, med en hovedperson man blir interessert i.

Den siste pilgrimen av Gard Sveen

Hjemmehjelpen ser at noe er galt da hun ankommer villaen i Holmenkollen. Porten er åpen. Hunden bjeffer ikke. Hun finner både hunden og eieren drept på bestialsk vis. Få uker tidligere finner politiet tre gamle skjeletter. Tommy Bergmann er en spesiell etterforsker. Sta og egenrådig, og nå må han trosse politiledelsen når han kobler drapet i nåtid med skjelettfunnet. Dette er krim med godt driv, som underholder stort med sin mangefasetterte helt.

Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk

En seks år gammel jente blir funnet hengt i et tre i Maridalen utenfor Oslo. Hun er iført en dukkekjole, har en skolesekk på ryggen og en lapp rundt halsen der det står «Jeg reiser alene». Politietterforsker Holger Munch blir satt på saken, og vet lite og ingenting om hvilket mareritt som skal møte han. Denne krimmen nekter seg ingenting … på godt og vondt.

Silkeridderen av Henning Mankell

Førstebetjent Kurt Wallander vandrer frem og tilbake langs en øde sandstrand på Skagen. Han er deprimert, føler seg utbrent og vil søke avskjed som politimann. Et nytt mord får ham til å endre sin beslutning, og snart stilles han ansikt til ansikt med en mann som ikke kjenner noen form for moralske skrupler. Med et usedvanlig velskrevet plott er dette en spennende krim med overbevisende karakterskildringer.

En hemmelig affære av Lee Child

Jack Reacher er fremdeles major i Militærpolitiet. Da en ung kvinne får halsen overskåret bak en bar rett ved en militærforlegning, blir han sendt dit undercover. Han finner noen svar, men ikke de samme som hærens. Spenningen bygger seg raskt opp og fortsetter uten stans i denne mesterlige thrilleren.

«Child er i toppform. Kanskje hans beste bok».
– Independent

Utfor kanten av Michael Connelly

Harry Bosch har bekjempet kriminalitet i mange år, men nå nærmer det seg pensjonsalder. Så trekkes han inn i en intrikat sak med forgreininger langt inn i politiet. Samtidig er Bosch opptatt med en sak fra slutten av 80- tallet. Harry prøver desperat å løse begge sakene. En spennende og intens thriller med sjokkerende vendinger og konfrontasjoner.

Ritualer av Mo Hayder

Like etter lunsj en dag i april, ni fot under vann, griper politidykker Elea Marley i Bristol tak i en menneskehånd. Hånden er amputert, og alt tyder på at offeret var i live da det skjedde. Politietterforsker Jack Caffery må kjempe med egne demoner, samtidig som jakten på de ansvarlige for ugjerningen fører han til de mørkeste delene av Bristols underverden. Mesterlig skrevet, intens og skremmende thriller. Egner seg bare for de hardhudede leserne.

Takk til Gjøvik bibliotek og litteraturhus for boklisten.

 

Translate »