Påskeferien er ikke den samme uten en god krimbok. Vi har laget en liste over fem krimbøker du ikke bør gå glipp av. Her ser bibliotekarenes anbefalinger:

 1. Tørke av Jane Harper
  Bibliotekar ved Tangvall bibliotek, Ane, har lest Tørke av Jane Harper. Handlingen finner sted i Australia, der en to år lang tørke har rammet landsdelen. Under en hetebølge blir en skolelærer og familien hennes funnet brutalt drept. Politimann Aaron Falk drar tilbake til hjembyen sin for å delta i begravelsen og trekkes inn i etterforskningen. Hvem var ute etter familien? Sprakk det for ektemannen som deretter tok sitt eget liv? .Ane sier: «Jeg liker boken spesielt godt fordi den viser hvordan klimakrisen kan forandre folk og gjøre dem desperate.» Boka kan lånes på Ebokbib, og gjennom Hovedbibliotekets takeaway-ordning.
  Trykk her for å reservere boken.
  .
 2. Alt er mitt av Ruth Lillegraven
  Boken Alt er mitt anbefales av Ingunn på Nodeland bibliotek. Lillegraven har vært mest kjent som poet, men i 2018 gjorde hun plutselig helomvending og ga ut en spennende psykologisk thriller. Det kan vi like! Alt er mitt handler kort oppsummert om et vellykket ektepar i Oslo, to drap og store konsekvenser. Her er ingenting som man tror! Passer kanskje for lesere av Helene Flood, Paula Hawkins og Gillian Flynn? Denne typen thrillere blir omtalt som «domestic noir», og har blitt veldig populære.Boka kan lånes på Ebokbib, og gjennom Hovedbibliotekets takeaway-ordning.
  Trykk her for å reservere boken.
  .
 3. Fyrmesterens datter av Ann Rosman
  Fyrmesterens datter av Ann Rosman er en Ane på Tangvall biblioteks favoritter og faller i kategorien svensk småbykrim, eller rettere sagt småøykrim. Vi møter Karin Adler som arbeider ved kriminalenheten i Gøteborg, men som er bosatt og tar saker på Marstrandsøyen. Bøkene om Karin Adler inneholder klassiske krimelementer blandet med sagn, spøkelseshistorier og piratfortellinger. Det er umulig å ikke ville ta en tur over til Söta bror når man leser disse, ifølge Ane.Boka kan lånes gjennom Hovedbibliotekets takeaway-ordning.
  Trykk her for å reservere boken.
  .
 4. Menneske uten hund av Håkan Nesser
  Kollega Silja på hovedbiblioteket elsker Håkan Nessers fem bøker om Gunnar Barbarotti. Barbarotti er kriminalbetjent og veldig lett å like og å savne når boka tar slutt. Serien er fornøyelig og varmt skrevet, med en god dose humor, ifølge Silja. Perfekt påskeunderholdning, med andre ord!Boka kan lånes gjennom Hovedbibliotekets takeaway-ordning.
  Trykk her for å reservere boken.
  .
 5. Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk
  Denne boken handler om etterforskerne Holger Munch og Mia Krüger, som forsøker å oppklare et barnedrap der en ung jente er hengt opp i et tre med en lapp rundt halsen hvor det står «Jeg reiser alene». Boken er godt skrevet med spenningsfylt innhold og kan trygt plasseres i sjangeren Nordic Noir. Der er den i godt selskap med blant annet Jo Nesbø! Samuel Bjørk anbefales ikke for pyser, ifølge Ane på Tangvall bibliotek. Beste argumentet vi har hørt for å løpe og låne! Boka kan lånes gjennom hovedbibliotekets takeaway-ordning.
  Trykk her for å reservere boken. 

Trykk her for å lese mer om hovedbibliotekets Takeaway-ordning 

Translate »