Det blir ny runde med Klassikerklubb denne høsten! Konseptet er noe endret: Vi får besøk av forskjellige kunstnere og forfattere som leder hver sin kveld, og så vil klubben ha fokus på både kunst og litteratur. Klassikerklubben er fortsatt en lesesirkel. Det vil si at man forbereder seg og leser en tekst før man kommer, og at ordet er fritt så man kan samtale om og diskutere det man har lest. Men slapp av; man kan komme også uten å ha lest, og allikevel ha en fruktbar samtale eller høre på de som diskuterer.

Første møte blir tirsdag 25. september kl. 19 i Kristiansand kunsthall: Kunsthistoriker Frida Forsgren tar utgangspunkt i den danske forfatteren Inger Christensens roman «Det malte værelse» fra 1976 for å snakke om den italienske kunstneren Andrea Mantegnas verk «Camera Picta» i Mantova fra 1460/1470. Inger Christensens roman kan lånes via Kristiansand folkebibliotek eller leses på www.nb.no. Vi viser bilder av Mantegnas verk under Klassikerklubben.

Følgende møter i Klassikerklubben skal avholdes høsten 2018:

Tirsdag 25. september: Frida Forsgren om Inger Christensen – Det malte værelse / Andrea Mantegna – Camera Picta
Tirsdag 16. oktober: Ane Thon Knutsen om Virginia Woolf – Merket på veggen
Tirsdag 13. november: Mirjam Kristensen og Camilla Gulbrandsen om Mary Wollstonecrafts Min nordiske reise
Tirsdag 11. desember:  Hans Ivar Stordal om Katsushika Oei og tegneserien Min fars dagbok av Jiro Taniguchi

Følg med på oppdateringer i programmet.
Alle høstens Klassikerklubber tar utgangspunkt i Kristiansand Kunsthall og Kristiansand folkebiblioteks utstilling Avskygninger som ser på sammenhengene mellom kunst og litteratur.

Arrangementsserien er støttet av Fritt Ord.

 

camera picta

Translate »