Klassebibliotek / utlån til skoler

Skolene kan bestille bøker fra biblioteket!
Det kan være alt fra spesielle emner i forbindelse med tema-/prosjektoppgaver, eller en samling med skjønnlitterære bøker. Husk å bestille i god tid (et par uker før)! Av og til jobber flere skoler med samme emne, og vi forsøker å ”dele rettferdig”. Men bestillingene effektueres i den rekkefølge de kommer inn.
Bøkene blir ferdig registrert og pakket hos oss. Skoleposten henter og distribuerer bøkene ut til skolene tre dager i uken: mandag, onsdag og fredag. Skolene vil få bøkene samme dag som de sendes fra biblioteket, eller på neste leveringsdag. Bøkene kan også hentes i barne- og ungdomsavdelingen etter avtale.
Lånetiden er 8 uker. I forsendelsen ligger liste med oversikt over lånte bøker og når de skal leveres. Bøkene blir registrert på skolens navn med læreren som ansvarlig låner. Har lærer ikke et «skolekort» fra før, oppretter vi et ved bestilling av bøkene. Dette kortet skal læreren beholde, og det brukes senere ved personlig fremmøte i biblioteket når vedkommende skal låne selv til klassen sin. Ved telefonbestilling finner vi frem lånenummeret.

Bestilling gjøres til:
post.folkebibliotek@kristiansand.kommune.no eller ved å sende oss mail direkte ved å klikke på denne lenken.
Du kan også bestille via tlf. – 38 12 49 36. Ved bestilling ønsker vi opplysninger om:
• Skolens navn
• Lærers navn
• Antall elever i klassen (ved bestilling av skjønnlitteratur)
• Tema / emne
• Antall bøker som ønskes
• Avtale om levering med Skoleposten eller henting i barne- og ungdomsavdelingenDet er viktig også å huske at ved retur av bøkene må de pakkes forsvarlig (ikke bruke ødelagte plastposer o.l.) og merkes godt med mottakers navn.

 

 

Translate »