Kjærlighetens slør. (The Painted Veil)
USA, 2006.
Regi: John Curran.
Med Naomi Watts, Edward Norton, Liev Schreiber.

Etter en roman av W. Somerset Maugham.

Året er 1925. Den unge legen Walter Fane blir stasjonert i Shanghai. Han er sykehuslege og bakteriolog, – vier seg til studiet av smittsomme sykdommer.

Hans kone Kitty synes ektemannen er kjedelig, hun er utadvendt og kaster seg ut i selskapslivet i Shanghai. De har giftet seg etter en kort romanse, og kjenner hverandre dårlig. For Kitty er det aller mest et fornuftsekteskap. Hun innleder et forhold til den britiske visekonsulen Charles Townsend. Han er også gift, og det viser seg at han slett ikke har til hensikt å forlate sin kone til fordel for Kitty, som Kitty håper på da Walter oppdager forholdet deres.

Walter tar seg jobb som lege i en fjern landsby, og for å unngå skandale, tvinger han Kitty til å bli med.For å straffe henne ytterligere, velger han den lengste veien til landsbyen, det blir en to ukers strabasiøs ferd.

De kommer til et vakkert sted, men koleraen herjer. Walter arbeider dag og natt med de syke, Kitty er alene og vantrives. De lever sammen som to fremmede.

Kitty begynner etterhvert å jobbe sammen med nonnene på det lokale barnehjemmet, det er meningsfylt, hun trives, og hun blir respektert. Gradvis endres ektefellenes syn på hverandre – men er det for sent?

Anbefalt av Karin Lien

Trykk her for å holde av filmen

Translate »