12. september:  Fartein Horgar tar opp Norges ukjente slave- og kolonihistorie med utgangspunkt i romanserien Vestindia-kvintetten.

26. september: Kunsthistoriker Annemor Sundbø presenterer den nye boka si Koftearven – Historiske tråder og magiske mønstre.

10. oktober: Olaf Ugland har reist mye i Palestina, og deler noen av erfaringene sine med oss. Det blir spesielt fokus på forholdene for palestinske barn i israelske fengsler.

24. oktober: Forfatter Line Baugstø presenterer sin nyeste bok: Egne rom. Dette er den siste boka om Sigrid som vi tidligere har fulgt gjennom seksti og sytti-årene – nå er vi kommet til åttitallet.

7. november: Fotograf Sigve Mathisen forteller om prosjektet Livet vil ha meg. Det blir en presentasjon av boka og en kort forestilling som tar opp samfunnskritiske og relasjonelle perspektiver på hva som kan gjøre det lettere å være menneske.

21. november: Boka jeg vil dele med deg: Journalist Steinar Nielsen snakker med lokale lesere om bøker som har betydd mye for dem. Konseptet er bygget på ideen bak NRK-programmet Brenners bokhylle.

5. desember: OBS! Lansering av Trond Bjerkås’ bok Fra bygd til bydel – Vågsbygds historie etter 1950 skjer klokken 18.00. Mer informasjon kommer. Torsdagskringla klokken 12.00 blir bokpresentasjoner av bibliotekarene.

Kl. 18.00: Lansering av Trond Bjerkås’ bok Fra bygd til bydel – Vågsbygds historie etter 1950. I 1950 hadde Vågsbygd 2500 innbyggere og var en del av landkommunen Oddernes. I dag er det Kristiansands største bydel. Boka tar for seg denne omveltningen og de sosiale, kulturelle og politiske virkningene den har hatt. Sentrale temaer er etterkrigstidens kulturliv knyttet til industri og bedehus, befolkningsvekst og boligbygging, foreningsliv og oppvekstmiljø. En rød tråd i framstillingen er hvordan Vågsbygds historie gjennom hele perioden har vært vevd inn i større historiske endringsprosesser som industrialisering, urbanisering og globalisering.

 

 

 

 

Translate »