Fredagslunsj – Fredag 31. august kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Øystein Lønn
Byens store, litterære veteran Øystein Lønn er ute med en ny bok, i sitt 82. år. Berners datter er allerede kritikerrost i våre største aviser. En merkelig og mangebunnet historie om skattejakt, stormfull seilas og lidenskap. Møt ham i samtale med Fredrik Wandrup.
Fredagslunsj – Fredag 7. september kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Kjell Pihlstrøm – svenske tilstander
Foran det svenske valget har vi fått NRKs mangeårige korrespondent Kjell Pihlstrøm til å forklare hva som står på spill. Hvor går skillelinjene? Hva skjedde med folkhemmet? Hvem er Sverigedemokratene? Stemmen fra Stockholm intervjues av Randi Berge Wandrup.

Torsdagskringla – Torsdag 13. september kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Jan Kristoffer Dale
Forfatteren forteller og leser fra boka Arbeidsnever, som han vant Sørlandet litterturpris for.
Fredagslunsj – Fredag 14. september kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Håkon Henriksen – kunst i Kristiansand
Kunstmaleren Håkon Henriksen har vært igjennom alt fra de rene slag på Flekkerøya til beslag av pornografiske bilder fra myndighetenes side. Hans historie er fortellingen om Kristiansands forhold til den moderne kunsten. Han intervjues av Randi Berge Wandrup.
Fredagslunsj – Fredag 21. september kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Hege Duckert – Summen av små ting
Historie kan fortelles på mange måter. Tidligere Magasinet-sjef og kulturredaktør i Dagbladet og NRK, Hege Duckert, skriver i boka Summen av små ting om 25 ting som viser hvordan norsk hverdag har endret seg. Møt henne i samtale med Randi Berge Wandrup.

Torsdagskringla – Torsdag 27. september kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Et samfunn i forandring
Om dialogens betydning for å oppnå respekt og forståelse mellom mennesker med ulike religioner og livssyn. Helge Schmidt holder foredrag og vi får besøk fra representanter for Forum for Tro og Livssyn i Kristiansand.
Fredagslunsj – Fredag 28. september kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Sigbjørn Nedland – en musikalsk eventyrer
Musikk er mer enn Grand Prix og Norsktoppen. NRK-profilen Sigbjørn Nedland forteller hvordan han har hentet impulser fra fjerne strøk og latt dem møte det norske og hjemlige. Hva lytter de til i Midt-Østen? Afrika? Det vet vi takket være Nedland og hans jungeltelegraf.
Fredagslunsj – Fredag 5. oktober kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Skolemestrenes konge fyller 200 år
Selveste kong Oscar II kalte Andreas Feragen (1818-1912) for «skolemestrenes konge». Professor dr. philos. Ernst Håkon Jahr er ute med biografi om en av de fremste pionerene innen norsk skole og en av de viktigste lærerskikkelsene i norsk utdanningshistorie.

Torsdagskringla – Torsdag 11. oktober kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Paul Leer-Salvesen
Teolog Paul Leer-Salvesen om fremtidshåp sett i lys av flyktningkrisen.
Fredagslunsj – Fredag 12. oktober kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Helene sjekker inn på biblioteket
Helene Sandvig er kjent fra TV-programmer som Puls og Helene sjekker inn. Varme og innlevelse er hennes varemerke. Nå kommer hun med boka Et langsomt farvel. Årene med pappas demens – tvil, sorg og kjærlighet. Møt henne i samtale med Randi Berge Wandrup.

Torsdagskringla – Torsdag 18. oktober kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Long Litt Woon
Sosialantropolog Long Litt Woon om sin bok Stien tilbake til livet. Om sopp og sorg.
Fredagslunsj – Fredag 19. oktober kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Jens Bjørneboe og Italia
For tredje år på rad er Bjørneboedagene i gang på biblioteket. Professor i litteraturvitenskap, Bjarne Markussen, forteller om forfatterens forhold til Italia, der han oppholdt seg i lange perioder av livet. Hva lærte han der? Markussen ser på det dikteren skrev i reiseårene.

Torsdagskringla – Torsdag 25. oktober kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Flyktninger forteller
Dialogmøte i regi av Stiftelsen Arkivet. Syriske flyktninger forteller om sitt liv der og om integrering i Norge.
Fredagslunsj – Fredag 26. oktober kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Insektenes planet
Hva foregår i naturen? Hvorfor synker antall insekter hvert år? Hvilken plass har insektene i kretsløpet? Uten dem, dør mennesket, forteller professor Anne Sverdrup-Thygeson i sin bok om «de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan klare oss uten».
Fredagslunsj – Fredag 2. november kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Vi må snakke mer om Trump
Etter at Donald Trump hadde sittet 50 dager, kom NRKs utenriksveteran Bjørn Hansen til biblioteket. For et fullsatt lokale snakket han med Randi Berge Wandrup. Kristiansand makes the library great again, sa de i NRK. Nå møtes de to igjen, i anledning mellomvalget i USA.

Torsdagskringla – Torsdag 8. november kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Gorm Helhe Grønli Rudschinat
Han forteller om sin far som var tysk jagerpilot og om boka Min fars krig.
Fredagslunsj – Fredag 9. november kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Slik sluttet første verdenskrig
For hundre år siden, 11/11 klokka 11.00, 1918, sluttet første verdenskrig. Den dagen ble fredsdokumentene signert. Etter fire års krig var ni millioner soldater og sju millioner sivile drept. Store landområder lå brakk. Førsteamanuensis Øyvind Tønnesson gir oss bakgrunnen.
Fredagslunsj – Fredag 16. november kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Vi rusler og rusler
Inger Johanne og Knut Mæsel er ustoppelige. Ingen har ruslet mer omkring i Kristiansands gater enn dem. Nå her de her igjen, denne gangen med en bok om…

Torsdagskringla – Torsdag 22. november kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Øystein Lønn
Byens store, litterære veteran Øystein Lønn er ute med en ny bok, i sitt 82. år. Berners datter er allerede kritikerrost i våre største aviser. En merkelig og mangebunnet historie om skattejakt, stormfull seilas og lidenskap. Møt ham i samtale med Fredrik Wandrup.
Fredagslunsj – Fredag 23. november kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Hvem var Anne Karin Elstad?
Forfatteren av bøkene om folket på Innhaug er en av de mest leste i nyere tid. Hilde Hagerup har skrevet boka om Anne Karin Elstad (1938-2012), hennes liv fra barndommen, gjennom tre ekteskap og et rikt forfatterskap. Møt Hagerup i samtale med Annabelle Despard.
Fredagslunsj – Fredag 30. november kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Dostojevksijs Idioten jubilerer
For 150 år siden skrev Fjodor Dostojevskij Idioten, romanen om fyrst Mysjkin, et gjennomført edelt og godt menneske. Han er omgitt av et utpreget russisk galleri av fylliker, skjønnheter og galninger. Fredrik Wandrup forteller om denne enestående boken.

Torsdagskringla – Torsdag 6. desember kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Julekringla
Bibliotekarene anbefaler bøker.
Fredagslunsj – Fredag 7. desember kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Wergelands svale
Sommeren 1841 skrev Henrik Wergeland Svalen. Et Skjærsommermorgens-eventyr for Mødre, som have mistet Børn. Tilegnet søsteren Augusta, som hadde mistet sin datter. Bjarne Markussen og Annabelle Despard har lagd bok om dette rørende diktet, på norsk og engelsk.

Translate »