Trettimeters

Noen ganger tar jeg meg selv i å sitte og smile til TVen når jeg ser en god film. Denne filmen er sånn. Regissøren Lasse Hallström (vi husker ham fra The Cider House Rules og Chocolat) har sammen med produsentene Steven Spielberg og Oprah Winfrey laget en film som jeg kommer til å huske for alltid.

Filmen handler om en sammensveiset og herlig indisk familie som åpner opp en restaurant i en liten fransk landsby fordi bilen deres får motorstopp akkurat der. Rett over veien ligger det en flott og fin restaurant som jobber intensivt for å få sin andre Michelin-stjerne. Denne restauranten drives av den kalde og målbevisste Madame Mallory som blir spilt av Helen Mirren. 

Filmen handler om kjærlighet, både til familien, kulturen de er bærere av, tradisjonen, og ikke minst til maten. Filmen beskriver kulinariske opplevelser så levende at jeg nesten kunne lukte maten som ble laget.  

Det store spørsmålet er om to så forskjellige kulturer i det hele tatt kan leve side om side? Jeg vil ikke røpe mer her, men oppfordringen er klar; løp og lån denne filmen! Du vil ikke angre på det!

 

Anbefalt av Siv Holt

Klikk her hvis du vil låne filmen

Translate »