Aller helst skulle kanskje denne anmeldelsen vært i bilder, for i denne boka er den eneste teksten på omslaget. Den er utgitt gjennom Gyldendals serie med ordfrie bøker, hovedsaklig laget for å gi lesesvake barn i alderen 6-9 år en god leseopplevelse, men denne kan også egne seg for de litt eldre.

Boka er fortalt gjennom herlige og stilsikre tegninger, og følger en sjarmerende liten fyr som lever under bakken og er langt over gjennomsnittet interessert i sopp. En dag vandrer en enorm robot gjennom skogen han bor i, en diger skrue løsner fra hjelmen hans, og deiser i bakken. Den lille fyren kommer forbi, ser skruen, og for ham ser ut som en kjempesopp – som han bare MÅ ha med seg hjem. Og da begynner ting å skje.

Rune Markhus har illustrert mange barnebøker, blant andre Pontus-bøkene til Odd Nordstoga, men dette er hans første utgivelse på egen hånd. Tegningene er både ganske naturtro og tegneserieaktige på samme tid, og er full av artige små detaljer som gjør dette til en liten bok som kan leses på egen hånd, men som man også godt kan kikke i sammen.

Anmeldt av Tore Aune Fjellstad.

Translate »