Les

BookBites – e-bøker og lydbøker

Med BookBites kan du lese e-bøker og lytte til e-lydbøker. eBokBib er ikke lenger tilgjengelig for lånere ved Kristiansand folkebibliotek. Lån og reservasjoner som du måtte ha i eBokBib, er overført til BookBites.

For å kunne lese bøker og lytte til lydbøker i BookBites, må du ha et lånekort fra et folkebibliotek eller bibliotek på videregående skole i Agder. Hvis du har et lånekort fra et bibliotek utenfor Agder, må det først aktiveres i dette fylket.

Laste ned app

Appen støtter iPhone eller iPad med iOS 9 eller nyere og Android-enheter med versjon 5 eller nyere. I tillegg må du ha Google Play eller den norske App Store for å laste ned riktig app.

Opprette bruker

 

Nasjonalbibliotekets samlinger

Nasjonalbiblioteket har digitalisert store deler av sine samlinger, blant annet bøker, aviser, fotografier og notetrykk. Noe er kun tilgjengelig når man besøker Nasjonalbiblioteket fysisk, mens annet er fritt tilgjengelig. Du trenger ikke å være pålogget bibliotekets nettverk, men må ha en norsk IP-adresse.

Avisutgaver som er digitalisert, men ikke kan åpnes, kan du få tilgang til via vårt nettverk. Tilgangen gjelder for åtte timer om gangen. Du må søke om tilgangen her. Deretter kan du henvende deg i skranken for å få utlevert brukernavn og passord.

Her kan du lese mer om hva du kan få tilgang til og hvor.

 

Atekst – nyhetsarkiv

Vi tilbyr tilgang til mediearkivet Atekst. Her har du tilgang til artikler fra rundt hundre norske aviser og tidsskrifter, både artikler fra rikspressen, regionale aviser, lokale aviser, tidsskrifter, fagpresse, nyhetsbyråer og fra pressemeldinger. Atekst er det største arkivet i Norden for nyhetssøk, faktaoppslag og research. Artikler blir vel å merke først tilgjengelig etter syv dager.

Atekst er kun tilgjengelig fra våre datamaskiner, men du kan ta utskrift eller skjermdump.

Her finner du en brukerveiledning til hvordan du kan søke i Atekst.

 

PressReader – aviser og tidsskrifter fra hele verden

Vi tilbyr tilgang til 7000 elektroniske aviser og tidsskrifter fra 120 land og på 60 språk gjennom PressReader. Her finner du aviser som Fædrelandsvennen, Aftenposten, Politiken, The Guardian, Hindustan Times, Hürriyet, World Soccer Daily og La Gazetta dello Sport for å nevne noen. Du kan søke i alle artiklene, og arkivet går 60 dager tilbake i tid.

Du kan få tilgang på ulike måter, både via app og datamaskin. Hvis du bruker datamaskin på biblioteket, får du tilgang til PressReader uten pålogging. Dersom du benytter en datamaskin et annet sted, må du logge inn på Min side i Bibliofil. Du må være registrert som låner hos oss. Pålogging finner du på hjemmesiden vår. Du kan også logge inn via Bibliofil-appen på telefon og nettbrett (iOS og Android).

Med appen PressReader-appen får du bedre funksjonalitet, og innholdet på skjermen blir mer leservennlig. Men der du i Bibliofil alltid får tilgang til oppdatert materiale, er tilgangen i PressReader-appen tidsbegrenset til 72 timer. Rent praktisk betyr dette at du må oppsøke biblioteket fysisk, logge deg på det trådløse nettverket og laste ned en utgave fra den avisen eller det tidsskriftet du måtte ønske. Etter dette kan vil du få tilgang til alle aviser og tidsskrifter i PressReader i 72 timer uavhengig av hvilket nettverket du benytter. Vi anbefaler deg å slette nedlastningene etter hvert, for de kan ta mye lagringsplass på mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

 

Lesekroken

Lesekroken.no inneholder fire av Asbjørnsens og Moes eventyr på en rekke språk. Du kan både lese eventyrene og lytte til dem, og du får også mulighet til interaktivitet. I tillegg til de fire eventyrene, kan du lytte til mange eventyr på bokmål

Her finner dere Lesekroken.no. Vårt passord er eventyr.

Translate »