Dette er boka om den store kjærligheten – den som varer livet ut – selv om det er mange hindringer i veien. «Det er en historie om menneskenes hjerter og skjebnens uforutsigbarhet», står det bak på boka. Jeg må si meg enig i det. Jeg leste de tidligste bøkene til denne forfatteren. De bar preg av latin-amerikansk magisk realisme.

Dette er en helt annen historie, rett og slett en god, men kompleks historie som foregår i USA: andre verdenskrig har stor betydning, vi møter immigranter fra flere land og verdensdeler, her er fattig og rik, ung og gammel osv.

Alma Mendel blir født i Polen Familien er jøder og ved starten av andre verdenskrig blir hun sendt til San Francisco til sin rike tante og onkel. Her vokser hun opp. I tidlige barneår møter hun Ichimei, den japanske gartnerens sønn. Disse utvikler et nært vennskap. Men så skjer mange ting som gjør at de to mister kontakten.

Boka starter egentlig med at Alma er blitt over 80 år og har selv lagt seg inn på et slags sykehjem. På hjemmet jobber det en ung kvinne som er innvandrer fra Moldova. Disse to får et spesielt forhold. Alma har ofte besøk av sitt barnebarn, Seth. Vi blir kjent med hele familiens historie gjennom det Alma forteller de unge og det de klarer å finne ut på egenhånd – hun har nemlig satt barnebarnet i gang med å skrive en bok om familien.

Av og til stikker den gamle damen av i sin lille bil. Hun tar med seg pent nattøy og sjekker inn på hotell – hun skal møte sin elsker…

Klikk her hvis du vil låne boken

Anbefalt av Else Marie Nesse

 

Translate »