Crossfire-serien av Sylvia Day
Første bok: Bare for deg

 Bare så det er sagt: Det er LENGE siden jeg har lest denne typen bokserie – ikke siden videregående, tror jeg. Andre har sikkert bedre forutsetning for å bedømme om serien – innenfor sin sjanger – er god eller bare midt på treet. Men jeg føler likevel at jeg vil anbefale den! Nå har jeg tross alt dedikert sommeren til denne serien, så noe må forfatteren ha gjort riktig.

 For de som ikke kjenner Crossfire-serien av Sylvia Day, er dette noe tilsvarende Fifty Shades of Grey. Der, jeg sa det! Jeg har ikke lest EL James sin populære og filmatiserte serie, men jeg har blitt fortalt at Crossfire-serien er bedre skrevet, for hva det er verdt. Det var uansett ikke språket som gjorde at jeg pløyde meg gjennom fem (!) bøker om to skakkjørte sjeler som faller hardt for hverandre midt blant New Yorks livlige kaos. Dette er hva jeg tenker: Det er selvfølgelig romantisk. Alle dine mest rosa og klissete drømmer virkeliggjort, pluss erotikk så det holder. «Nå må da de snart være ferdige?!», utbrøt min mor da jeg begynte på bok 3. Men nei! Eva og Gideon er liksom sjelevenner – lignende traumer, lignende behov, og med en sinnssvak lidenskap for hverandre. Samtidig er hele serien bygget opp rundt hvordan fortidens traumer fortsetter å ødelegge nåtiden. Det gir meg sympati med dem – en iver etter at de må få en happy ending. Jeg fikk dessuten sansen for Eva som heltinne – hun presenteres som en sterk og temperamentsfull ung dame.

Konklusjonen: fornøyelig underholdning fra ende til annen, S E X med store bokstaver, sympatiske karakterer med litt for god inntekt og noen ganske så mørke undertoner i form av en grusom og hjerteskjærende fortid. Nå må jeg bare stå for at jeg faktisk koste meg med denne serien.

PS. Crossfire-serien inneholder betraktelig mindre bondage, noe som nok gjør denne serien lettere å svelge for enkelte.

Skrevet av Camilla Gulbrandsen

Translate »