apr
22
ons
Enkelt forklart – Religion i Norge
apr 22@18:00-19:30
Enkelt forklart - Religion i Norge @ Tangvall bibliotek (Søgne bibliotek)

Religion i Norge – fra rett lære til gode opplevelser.
Om religiøs endring, og hva som skaper den.

Pål Repstad er født og oppvokst i Søgne, og er pensjonert professor i religionssosiologi ved Universitetet i Agder. Han har skrevet en lang rekke bøker og artikler om religiøst liv, og er også kjent som tekstforfatter til sanger i blant annet «Sanger om Søgne».

I foredraget forteller Pål Repstad som har ledet et større forskningsprosjekt ved Universitetet i Agder om endringer i religiøst liv i Norge, med særlig vekt på hvordan dogmer betyr mindre og gode følelser og opplevelser betyr mer i mange religiøse sammenhenger. I foredraget vil han gi eksempler på dette, og tenke høyt om hvorfor disse endringene finner sted.
Religion i Norge – fra rett lære til gode opplevelser.
Om religiøs endring, og hva som skaper den.

mai
13
ons
Enkelt forklart – Små dytt for bedre atferd
mai 13@18:00-19:30
Enkelt forklart - Små dytt for bedre atferd @ Tangvall bibliotek (Søgne bibliotek)

Små dytt for bedre atferd – hvordan ta bedre valg om helse, penger og lykke
Ellen Katrine Nyhus er professor i markedsføring ved Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Hun er også seniorforsker ved Agderforskning.

I foredraget forteller hun om begrepet «dulting«, som også er en bok med samme navn. Den er skrevet av Cass Sunstein og Richard Thaler og har tittelen «Nudge – hvordan ta bedre valg om helse, penger og lykke». Denne har inspirert mange politikere og andre som vil hjelpe oss til å ta bedre valg, for eksempel, i forhold til helse eller økonomi. I dette foredraget vil du lære hva som er poenget med «dulting» og høre om mange gode eksempler på hvordan de kan brukes til å hjelpe oss til å ta bedre beslutninger.

Translate »