mar
19
tir
My machine – utstilling
mar 19-mar 31 heldags

Etter mye arbeid, testing (video), harde prioriteringer, noe leik og mye tenkning er endelig årets Drømmemaskin prototyper klare for offentlig testing. Kom og prøv

MASSASJEMASKIN (formet som en krokodille), funnet opp av 2. klasse ved Kringsjå skole. Den fungerende prototypen er realisert av vg3 Teknikk og industriell produksjon ved Kvadraturen skolesenter under ledelse av Fornybar energi-ingeniørstudent Matias Josue Diax Tare.

TRAMPOLINEMASKINEN, funnet opp av 2. klasse ved kringsjå skole. Den fungerende prototypen er realisert av vg2 Industriteknologi ved Dahlske videregående skole under ledelse av Hydraulikk-ingeniørstudent Alij Pawe.

SØPPEL, funnet opp av 3. klasse ved kringsjå skole. Den fungerende prototypen er realisert av vg3 Teknikk og industriell produksjon ved Kvadraturen skolesenter under ledelse av Fornybar energi-ingeniørstudent Lars Lied.

TRAMPOLINEMASKINEN, funnet opp av 2. klasse ved Kristiansand International School. Den fungerende prototypen er realisert av vg2 Industriteknologi ved Dahlske videregående skole under ledelse av Mekatronikk-ingeniørstudent Jostein Gaardlos og Byggdesign-ingeniørstudent Kerttu Lusti.

VOTTESKYTER, funnet opp av 2. klasse ved Karl Johan Minne Skole. Den fungerende prototypen er realisert av vg2 Treteknikk ved Tangen videregående skole under ledelse av Fornybar energi-ingeniørstudentene Tayab Munir Hussain og Magnus Opstrup Lindeskov.

Utstillingen åpnes med et frokostseminar om fremtidens ingeniører i samarbeid med Næringsforeningen i deres lokaler kl 08.00 (for påmelding, se Næringsforeningens hjemmeside).

Følg innspurten av prosessen på
http://mymachine.no/nyheter/

Utstillingen vil stå ut mars (eller så lenge prototypene holder 🙂 Løp og prøv!

VELKOMMEN

mar
27
ons
Onsdagsfilm: Emil og Ida i Lønneberget
mar 27@13:00-14:30
Animert familiefilm om Astrid Lindgrens elskede venner, Emil og Ida fra Lønneberget, basert på tre av Lindgrens bøker om familien på gården Katthult.

I Katthult, i Lønneberget, i Småland, i Sverige, der bor Emil og hans lillesøster Ida sammen med pappa Anton, mamma Alma, gårdsgutten Alfred og tjenestepiken Lina. Emil er en god liten gutt som gjerne vil hjelpe til. Det er bare så synd at ting ofte ender med fantestreker. Da bærer det rett i snekkerboden, hvor Emil får sitte i ro og fred å spikke trefigurer, helt til pappa Anton slipper ham ut igjen.

Følg med når Emil gjør fantestrek nummer 325, får ferdig sin hundrede trefigur og må sitte i snekkerboden for noe han faktisk ikke har gjort.

Filmen er basert på historiene i bøkene «Emils hyss nr. 325», «Når lille Ida skulle göra hyss» og «Emil med paltsmeten». Georg Riedel som blant annet er kjent for de populære Emil-sangene «Du käre lille snickerbo» og «Idas sommervisa», står for musikken til den nye filmen.

mar
28
tor
Lær Kidsa Koding
mar 28@18:00-19:30
Lær Kidsa Koding @ Kristiansand folkebibliotek, hovedbiblioteket

Lær Kidsa Koding kun for påmeldte for både nybegynnere og viderekomne. Arrangementet vil foregå i arrangementsrommet, og i 2. etasje på biblioteket.

mar
30
lør
Bokmerkeverksted på Vågsbygd bibliotek
mar 30@12:00-14:00

Hver lørdag fra februar til mai blir det aktiviteter for barn kl.12-14.

Denne lørdagen lager vi bokmerker av gamle bøker.

apr
3
ons
Onsdagsfilm: Gubben og katten. Masekråker og bestevenner
apr 3@13:00-14:30
Animasjonsfilm for hele familien, bygget på Sven Nordqvists kjente barnefigurer Gubben og Katten.

Gubben bor i et lite, rødt hus og tilbringer dagene med å hugge ved, finne opp saker og ting, fiske og mate sine kyllinger. Egentlig har han alt han trenger, men iblant kan han føle seg litt alene. Derfor blir lykken stor når hans snille nabo kommer innom med en presang – en liten morsom katt. Enda morsommere blir det når katten begynner å snakke, og et stort vennskap mellom Gubben og katten begynner å utvikle seg.

apr
4
tor
Lær Kidsa Koding
apr 4@18:00-19:30
Lær Kidsa Koding @ Kristiansand folkebibliotek, hovedbiblioteket

Lær Kidsa Koding kun for påmeldte for både nybegynnere og viderekomne. Arrangementet vil foregå i arrangementsrommet, og i 2. etasje på biblioteket.

apr
10
ons
Onsdagsfilm: Heng i Albert Åberg
apr 10@13:00-14:30
Albert Åbert er en liten, ganske vanlig gutt, som bor sammen med pappaen sin. Stor er han ikke. Heller ikke sterk. Og sloss vil han i hvert fall ikke! Han er glad og litt rampete, men kan også bli sint, misunnelig og mørkredd. Albert har en oppdiktet venn som heter Skybert, som bare Albert kan se. Har du lyst til å være med på eventyr med Albert og Skybert?

apr
24
ons
Onsdagsfilm: Lotte fra Oppfinnerland
apr 24@13:00-14:30
ALLE SNAKKER NORSK!
Morsom og fantasifull film for de minste. Lotte er en livlig jentehund som bor i et lite land ved sjøen.
Innbyggerne i landet har en uvanlig hobby, de finner opp ting, alle slags mulige maskiner. Den årlig oppfinnerkonkurransen er årets viktigste dag i dette landet.

Lottes far, Oscar, arbeider med en ny oppfinnelse, det gjør også hans konkurrent Adalbert. Dagen før konkurransen går Lotte og hennes beste venn, Bruno for å ta seg en dukkert. De finner en gammel bok som flyter i havet. Den er fra Japan, med interes¬sante bilder av kaniner i hvite klær, samt en bie.

Når de henger opp boken for å tørke den, faller en bie ut. Det er Sumusu, en japansk judo assistent, han var fanget mellom sidene og har reist over hele sjøen.

Oscar og Lotte lager en plan for å hjelpe Sumusu til å komme hjem igjen. De hører om en judo konkurranse i Japan og alle tre vennene ønsker å delta på denne konkurransen. Vil den livlige og utålmodige Lotte klare å lære seg judo?

Vant pris for Beste helaftens animasjon på Latvian National Film Festival (Latvias Oscar), 2007.

apr
28
søn
Familiesøndag
apr 28@13:00-14:00

MGP Bamse – en forestilling for barn, inspirert av sangkonkurransen Melodi Grand Prix Junior med fantastiske bamseartister og strålende husorkester.

Translate »