Regissør: Steven Spielberg, 2015 

Filmen, som er basert på historiske hendelser, handler om et amerikansk fly på 60-tallet som ble skutt ned over Sovjetunionen. Piloten Francis Gary Powers overlever, blir tatt til fange og dømt til fengsel og forvaring.  

I USA er Rudolf Abel arrestert som sovjetisk spion. Han har så vidt unngått dødsdom fordi advokaten Jim Donovan (spilt av Tom Hanks) hevder at han har rett til å bli behandlet på samme måte som alle andre i en rettssak. Donovan , som på den tiden var en av de mest forhatte i USA fordi han tar på seg forsvarerjobben for spionen, innser raskt at her kan det være mulighet for en utvekslingsavtale spioner imellom.

Tom Hanks spiller en helstøpt advokat med sterk moralsk integritet, og han gjør som vanlig en fantastisk jobb. Allikevel er det Mark Rylance som spiller den sovjetiske spionen, jeg kommer til å huske mest. Hans rolletolkning gjør at Abel virker som en hyggelig, eldre herre selv om han jobber som sovjetisk spion. Han har få replikker og framstår som en svært god skuespiller.

For å oppsummere, kan man si at filmen handler om moralsk integritet og medmenneskelighet. Historiens rammefortelling er den kalde krigen. Filmen er anbefalt fra 12 år.

 Anbefalt av Siv Holt

Klikk her hvis du vil låne filmen

 

 

Translate »