Bjørneboedagene 2019 skulle vært avholdt 10.10 – 12.10 2019. På grunn av uforutsette hendelser må dessverre Kristiansand folkebibliotek i år avlyse denne populære litteraturfestivalen som står i litteraturen og samfunnskritikkens lys. Vi kommer sterkt tilbake i jubileumsåret 2020 når 100-årsjubileet for Jens Bjørneboe skal markeres. Da utvides Bjørneboedagene med flere arrangementer.

Samtidig får vi besøk av fremragende forfattere på biblioteket når Bjørneboedagene skulle vært holdt i år. Maja Lunde er gjest 9. oktober på kvelden. Da vil hun samtale om sin nye roman i klimakvartetten hun jobber med. Tidligere har hun utgitt Bienes historie og Blå.
Dagen etter, på Bjørneboes fødselsdag, får vi et dansk litterært mestermøte når Carsten Jensen intervjuer Sara Omar. Dansk-kurdiske Omar skrev i 2016 boken Dødevaskeren. Den ble en umiddelbar suksess og har toppet bestselgerlistene i både Danmark og Norge. Den er også meget kontroversiell og har skapt stor debatt i beste Bjørneboe-ånd. På Fredagslunsj 11. oktober møter Carsten Jensen Randi Berge Wandrup til en samtale om tiden vi lever i og hva som har gått galt. Bygd på observasjonene og kritikken i hans tre debattbøker Mot stjernene, Kjellermennesker og Hovedspringere.

 

Translate »