jul
14
lør
Sommerbibliotek: Alf Cranner og Fredrik Wandrup
jul 14@14:00-15:30

Sommerbibliotek med Alf Cranner og Fredrik Wandrup er gratis og åpent for alle.

Norsk visekunsts grand old man, Alf Cranner, gjester Sommerbibliotek i Ravnedalen i samtale med Fredrik Wandrup om boka Fra Alf til Alf.
Her møter vi Cranner og hans nære vennskap med den store pioneren i norsk visekunst, Alf Prøysen. Alf Cranner byr på en fortelling om seg selv og sin store læremester. Samtidig får vi et bilde fra en tid da norsk visekunst var inne i sin mest kreative periode.

Velkommen!

aug
11
lør
Sommerbibliotek: Eva Bratholm, Joar Hoel Larsen og R.B. Wandrup
aug 11@14:00-15:30

Sommerbibliotek med Eva Bratholm, Joar Hoel Larsen og Randi Berge Wandrup er gratis og åpent for alle.

SKJEBNEÅRET 1968.
Det har vel gått de færreste hus forbi at det er 50 år siden det berømmelige året 1968. Dette året som var fylt med kriser og krig, kulturrevolusjon og kjærlighet. Vietnam sto i flammer. Tet-offensiven i januar ga de amerikanerne styrkene et sjokk. Avsløringen av massakren i My Lai utløste en stadig sterkere protest mot Det hvite hus.

I Kina hadde Mao utløst en kulturrevolusjon som fikk skjebnesvangre konsekvenser for en hel generasjon ungdom. Over hele verden gjorde studenter opprør på universitetene med krav om frihet og selvstyre. I Paris brakte politi og demonstranter sammen i voldsomme og blodige gateslag. Robert Kennedy og Martin Luther King Jr. ble snikmyrdet. San Francisco ble oversvømmet av hippier som feiret fri kjærlighet og flower power, akkompagnert av eksplosiv rock’n roll.

Under OL i Mexico City feiret to amerikanske sprintere medaljeutdelingen på 200 meter ved å heve hver sin svarte hanske i protest. Etter en vår med forsøk på frigjøring fra Sovjetunionen, ble Tsjekkoslovakia invaderte av tanks fra Østblokken.

Som om ikke alt dette var nok vant Ole Ellefsæter femmila i OL i Grenoble, man fant olje i Nordsjøen og Sonja og Harald giftet seg.

Alt dette har Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen skrevet en bok om.

De forteller om det historiske året i samtale med Randi Berge Wandrup.

Translate »