nov
24
fre
Fredagslunsj – Himmelske tilstander
nov 24@11:30

Foto: Morten Krogvold/Oktober Forlag

Forfatteren Tove Nilsen har skrevet romaner fra mange miljøer, men to steder står mer sentralt enn andre: Kreta i Hellas og Bøler i Oslo. Oppveksten i drabantbyen har hun skildret i fire populære romaner som har skapt et nytt ord: Skyskraperengler. Sitt nære forhold til Kreta har hun tidligere fortalt om i «Kreta-døgn». I sin nyeste roman, «Himmelske tilstander», er hun i tilbake på øya. I skyggen av farens død og et oppbrudd forsøker fortelleren å få et nytt kjærlighetsforhold til å fungere – i moden alder. Samtidig blir et gresk øysamfunn i krise skildret.
Tove Nilsen debuterte i 1974 med romanen «Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken». Hun har markert seg som en av våre fineste forfatterstemmer med en lang rekke romaner og i essaysamlingen «Skrivefest». For «Øyets sult» ble Nilsen innstilt til Nordisk Råds litteraturpris og «Nede i himmelen» gjorde henne til en av favorittene til P2-lytternes romanpris, Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris. For sitt forfatterskap er hun blitt hedret med Amalie Skram-prisen, Riksmålsprisen og Oktoberprisen. Bøkene hennes er oversatt til en rekke språk.
Møt henne i samtale med Randi Berge Wandrup.

Boksalg og signering

des
1
fre
Fredagslunsj – Ny rusletur! Boklansering
des 1@11:30

Inger Johanne og Knut Mæsel lanserer den 13. boka i den populære serien med rusleturer. Boka tar for seg Kirkegaten. Her skildres handelskolen, handelsgymnasiet og katedralskolen frem til skolene flyttet til Gimle.

des
8
fre
Fredagslunsj – En krimkonge fra Vestfold
des 8@11:30

Foto: Jesper Magerøy/Gyldendal Norsk Forlag

Jørn Lier Horsts nyeste kritikerroste bok, Katharina-koden, handler om en cold case. Møt kriminalforfatteren i samtale med Fredrik Wandrup.

des
15
fre
Fredagslunsj – Erika Fatland om sin nyeste bok «Grensen»
des 15@11:30

Foto: Kagge Forlag

Erika Fatland har reist rundt Russland. Det  førte til en reise gjennom Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgia, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge, samt Nordøstpassasjen.
Møt henne i samtale med Randi Berge Wandrup.

Translate »