Fredag 8. september kl. 11.30
Ordførerens time
Fredag legger ordfører Harald Furre veien over det nyåpnede torget og beveger seg fra byens rådhus til Kristiansand Folkebibliotek. Der blir han gjest i ukas fredagslunsj, i samtale med arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup. Dette blir ikke noe valgmøte. Snarere satser vi på et personlig møte med byens øverste folkevalgte. Hvem er han? Hvor kommer han fra? Hvor går veien videre? Hvilke utfordringer står han og byen overfor? Vi håper å komme tett innpå mannen som nylig ble valgt til årets ordfører 2016.Nina Ugland er ukens musiker fra Låtskriver- og artiststudiet på Rytmisk Linje på UiA. Vi er svært glade for at musikkstudentene sørger for at Fredagslunsj får et musikalsk inngang.
Fredag 15. september kl. 11.30
Muslim, norsk eller begge deler?
Abdullahi M. Alason – Fra utenforskap til fellesskap. Om boka Jeg er muslim, men først og fremst norsk. Møt Abdullahi i samtale med Randi Berge Wandrup.
Fredag 22. september kl. 11.30
Det tyske skjebnevalget
Astrid Sverresdotter Dypvik – Foran valget i Tyskland 24. september. Journalisten og historikeren Dypvik har skrevet kritikerroste bøker om Tysklands historie, og er en svært engasjert ekspert på nasjonen.
Fredag 29. september kl. 11.30
Krigseilernes dystre skjebne
Boklansering med Berit Rickhard i samtale med Randi Berge Wandrup. Fra sjømann til Soldat – Krigen som aldri tok slutt. Om Rickhards egen far som var krigsseiler og om den urettferdige behandlingen denne gruppen ble utsatt for etter krigen.
Fredag 6. oktober kl. 11.30
Jeg vil vaske verden ren
Teaterstykket som spilles på Kilden tar for seg livet til Quislings lojale medarbeider, Haldis Neegård Østbye. Nå ser vi igjen at ekstremismen sprer seg i Europa. Møt skuespiller Linn Løvvik og regissør Audney Chris Holsen i samtale med Reidar Mosland.
Fredag 13. otober kl. 11.30
Nordisk mestermøte
Bjørneboe-dagene: Poetene Bengt Berg & Helge Torvund om sin felles lyrikkutgivelse, Medan våren vaknar, i samtale med Fredrik Wandrup.
Fredag 20. oktober kl. 11.30
Shakespeares mesterverk
Annabelle Despard og Terje Dragseth – Shakespeares sonetter på engelsk og norsk. Få med deg en høytidsstund når poetene leser sonettene på originalspråk, og i Erik Bystads oversettelse.
Fredag 27. oktober kl. 11.30
Kunstner, far og lege
Magne Geir Bøe debuterer med fotoboka Maria, med bilder som stilles ut i gallerier både i Oslo og Kristiansand. Fotoboka handler om hans 15 år gamle datter Maria, som lider av Angelman syndrom. Boka er en vakker kjærlighetserklæring til en datter som ikke er som alle andre.
Fredag 3. november kl. 11.30
En fransk klassiker
Fredrik Wandrup om Albert Camus og Den fremmede. For 75 år siden ga Camus ut en av verdenslitteraturens viktigste romaner. For 60 år siden mottok han Nobelprisen i litteratur.
Fredag 10. november kl. 11.30
Fra Kennedy til Trump
For 100 år siden ble John F. Kennedy født. For et knapt år siden ble Donald Trump valgt. Møt historiker og tidligere direktør ved Det norske Nobelinstitutt, Geir Lundestad i samtale med Randi Berge Wandrup.
Fredag 17. november kl. 11.30
Peer Gynt 150 år
Historien om en norsk antihelt er blitt stående som vårt lands nasjonalepos, et paradoks professor og Ibsen-ekspert, Bjørn Hemmer ser nærmere på.
Fredag 24. november kl. 11.30
Himmelske tilstander
Tove Nilsen, utgir i høst en ny roman, med tittelen Himmelske tilstander. Møt henne i samtale med Randi Berge Wandrup.
Fredag 1. desember kl. 11.30
Ny rusletur! Boklansering
Inger Johanne og Knut Mæsel kommer med 13. bok i sin populære serie med rusleturer i Kvadraturen. Boka tar for seg Kirkegaten. Her skildres handelskolen, handelsgymnaset og katedralskolen frem til skolene flyttet til Gimle. Vi får høre om utgravingen på torvet, planene for domkirkekrypten, slakterne i byen, BUL og Mållaget.
Fredag 8. desember kl. 11.30
En krimkonge fra Vestfold
Jørn Lier Horst nyeste bok, Katharina-koden, handler om en cold case. Møt krimforfatteren i samtale med Fredrik Wandrup.

 

Translate »